Ince damar iltihabı nedir?

İçindekiler:

  1. Ince damar iltihabı nedir?
  2. Vaskülit kronik hastalık mıdır?
  3. Vasküler hastalık ne demek?
  4. Damar romatizması ne demek?

Ince damar iltihabı nedir?

Kişinin bağışıklık sisteminin, vücuttaki kan damarlarına sebepsiz saldırması sonucuyla ortaya çıkar. Bir enfeksiyondan, kullanılan bir ilaçtan ya da başka bir hastalıktan dolayı vaskülit meydana gelebilir. Vaskülit, kan damar duvarlarının hasara uğramasına, incelmesine ve zayıflamasına yol açar.

Vaskülit kronik hastalık mıdır?

Vaskülit sadece bir organı veya birkaçını etkileyebilir. Durum kısa süreli ise akut vaskülit, uzun süreli devam ediyorsa kronik vaskülit adını alır. Vaskülit herkesin başına gelebilir fakat bazı türler belli gruplar arasında daha yaygın seyretmektedir. Bazı vaskülit türleri, tedaviye gereksinim duymadan iyileşmektedir.

Vasküler hastalık ne demek?

Vaskülit, kan damarlarında meydana gelen iltihap neticesinde; o damarın besliyor olduğu akciğer, böbrek, sinir ve deri dokularında beslenme bozukluklarına bağlı şikayetlere kadar giden hastalık grubunu ifade eder.

Damar romatizması ne demek?

Vaskülit kan damarlarının duvarında iltihaplanma ve hasar gelişmesi demektir. Bunun sonucu olarak o damarın yapısı bozulur. Elastikiyeti bozulursa anevrizma gelişir. Vücut bozulmuş damar duvarını tamir etmeye çalışırken damar tıkanabilir.