Hindistan cevizi sütü saç maskesi nasıl kullanılır?

İçindekiler:

  1. Hindistan cevizi sütü saç maskesi nasıl kullanılır?
  2. Hindistan cevizi suyu ne için kullanılır?
  3. Hindistan cevizi ile saç bakımı nasıl yapılır?
  4. Hindistan suyu ne işe yarar?

Hindistan cevizi sütü saç maskesi nasıl kullanılır?

4 yemek kaşığı hindistan cevizi sütünün içerisine 2 çay kaşığı limon suyu ekleyip karıştırın ve ardından dolapta 4 saat bekletin. 4 saatin sonunda süt biraz kesilmiş olmalı. Ardından karışımı saç diplerinize ve saçlara sürüp 45 dakika bekletin. Sonrasında şampuanla durulayabilirsiniz.

Hindistan cevizi suyu ne için kullanılır?

Diüretik olan hindistan cevizi suyu idrar yolunun temizlenmesine, böbrek taşlarını engellemeye ve böbreklerin çalışmasını desteklemeye yardımcı olur. Bağışıklık kazandırır: Hindistan cevizi suyunda kalsiyum, fosfor ve potasyum bol miktarda bulunur. Bu mineraller bağışıklık kazanılmasında büyük etki gösteriyor.

Hindistan cevizi ile saç bakımı nasıl yapılır?

-Saçının uzunluğuna göre bir miktar Hindistan cevizi yağını kısık ateşte eritip, ılıdıktan sonra saçına sür yaklaşık 2 saat bekledikten sonra doğal bir şampuan ile yıkayabilirsin. Hindistan cevizi yağını saçına sürdükten sonra etrafı kirletmemek için bone kullanmalısın.

Hindistan suyu ne işe yarar?

Kabızlığı giderir ve Ph seviyesini düzenleyerek vücudun temizlenmesine ve metabolizmanın geliştirilmesine yardımcı olur. Vitamin, antioksidan ve mineraller bakımından zengin olan hindistan cevizi suyu bağışıklık sistemini destekler ve anneyle bebeği oluşabilecek hastalıklara karşı korur.