AFAD Kredisi nedir?

İçindekiler:

  1. AFAD Kredisi nedir?
  2. Hak sahipliği nasıl öğrenebilirim?
  3. Afet borçlandırma senedi nedir?
  4. Müşterek hak sahipliği nedir?
  5. SGK çocuk kimin üstüne?
  6. Kimler hak sahibi olamaz?
  7. Afet konutları nedir?
  8. Eyy ne demek?
  9. Deprem sonrası hak sahipliği nedir?
  10. Afet sebebiyle hak sahiplerinin tespiti aşağıda belirtilen hangi yönetmelik esaslarına göre yapılmaktadır?
  11. Toki hak sahipliği belgesi nereden alınır?
  12. Erkek çocukları babalarının sağlık sigortasından kaç yaşına kadar yararlanır?
  13. 18 yaşından küçük sigortalı olur mu?

AFAD Kredisi nedir?

Afet riski altındaki yapıların dönüştürülmesini öngören “6306 Sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkındaki Kanun” kapsamındaki kredilerdir.

Hak sahipliği nasıl öğrenebilirim?

Sağlık kurum ve kuruluşlarına müracatlarda sorunla karşılaşılmaması için TC Kimlik No ve Soyadı girilerek hak sahipliği kontrol edilebilir. Herhangi bir sorunla karşılaşılması halinde 1210- 402 1223 numaraları ile irtibata geçilmesi gerekmektedir.

Afet borçlandırma senedi nedir?

Devletin yangına maruz kalan insanlara yardım etmesi, hem vicdanı bir görev olduğu gibi hem de devletin Anayasal yükümlülüklerindendir. Buna karşın yangın bölgesinde evini, bağını, hayvanını kaybeden köylülere TOKİ aracılığı ile “Afet Borçlandırma Senedi” imzalatılmak istenmektedir.

Müşterek hak sahipliği nedir?

Müşterek mülkiyet; bir taşınmaz üzerinde birden fazla kişinin hak sahibi olmasına ve bu taşınmazın fiilen bölüşülmemesi durumuna denilir. Hukuki işlemler ya da kanuni bir hak sonucu doğan müşterek mülkiyet, genellikle miras sonrasında ortaya çıkar.

SGK çocuk kimin üstüne?

Öğrenciliği sırasında anne/babasının bakmakla yükümlü olduğu çocuğun sigortası 5510 sayılı Kanun ile değişikliğe uğradı. 5510 sayılı kanun öncesi, kız çocukları evlenene kadar veya boşandıktan sonra ölene kadar erkek çocukları ise 25 yaşına kadar eğitim şartı aranmaksızın anne veya babaları üzerinden sağlık ...

Kimler hak sahibi olamaz?

Kimler hak sahibi olamaz? Yasal sürede talep taahhütname vermeyen ve borçlandırma işlemini yapmayanlar. • Kendisine veya eşine ait aynı cins hasarsız konut, iş yeri ve ahırları olanlar. Kiracı ve misafir durumunda olanlar. Mülkiyeti hasar gören tüzel kişiler.

Afet konutları nedir?

tarihindeki Van depreminin ardından ortaya çıkan acil barınma sorununu çözmek adına 1 ay sonra temeli atılan afet konutları, 10 ay gibi kısa bir sürede tamamlanıp afetzedelere teslim edilmiş ve afet konutları kapsamında toplamda 17.222 adet konut üretilmiştir.

Eyy ne demek?

2003 depreminden sonra köylerde evleri yıkılan vatandaşlara Evini Yapana Yardım (EYY) projesiyle yapılan köy konutları rant alanına dönüştü. Bodrum artı 4 kat imar izni verilen alandaki tek katlı binalar yıkılmaya başlandı.

Deprem sonrası hak sahipliği nedir?

Madde 3- Bu Yönetmelikte yer alan “Hak sahibi” deyimi, afetzedelerin, yıkılan veya ağır hasar gören binalarla olan mülkiyet ilişkilerini ve yeniden yapılacak binalardan veya verilecek inşaat kredisinden yararlanabilme durumlarını ifade eder.

Afet sebebiyle hak sahiplerinin tespiti aşağıda belirtilen hangi yönetmelik esaslarına göre yapılmaktadır?

AFET SEBEBİYLE HAK SAHİBİ OLANLARIN TESPİTİ HAKKINDAKİ YÖNETMELİK Kapsam: Madde 1- Bu Yönetmelik 7269 sayılı Afetler Kanununun 1051 sayılı Kanunla değiştirilen 29 uncu maddesi gereğince hazırlanmıştır.

Toki hak sahipliği belgesi nereden alınır?

olması halinde: İlan edilen tarihler arasında kura ile belirlenen konuta ilişkin “Konut Tahsis Belgesi”ni ilgili Banka Şubesinden temin edebilecektir. Hak sahibine ilişkin bilgiler ile “Konut Tahsis Belgesi”, ilgili Temerküz Banka şubesi tarafından T.C. Ziraat Bankası A.Ş. Genel Müdürlüğü'ne ulaştırılacaktır.

Erkek çocukları babalarının sağlık sigortasından kaç yaşına kadar yararlanır?

Öğrenciliği sırasında anne/babasının bakmakla yükümlü olduğu çocuğun sigortası 5510 sayılı Kanun ile değişikliğe uğradı. 5510 sayılı kanun öncesi, kız çocukları evlenene kadar veya boşandıktan sonra ölene kadar erkek çocukları ise 25 yaşına kadar eğitim şartı aranmaksızın anne veya babaları üzerinden sağlık ...

18 yaşından küçük sigortalı olur mu?

Sonuç olarak, çocuklarını bugün sigortalı yapmak isteyen anne babalar onlara erken emeklilik hakkı sağlayamayacaklar. Bununla birlikte, 18 yaşın altında veya üstünde olsun, çocuk veya genç yaşta sigortalı çalışmak maluliyet aylığı ve ölüm aylığı bakımından avantaj sağlar.