EBA da sınıf listesine nasıl bakılır?

İçindekiler:

  1. EBA da sınıf listesine nasıl bakılır?
  2. Ebada sınıf nasıl değiştirilir?
  3. EBA da sınıfımı nasıl değiştirebilirim?
  4. EBA şifresi nasıl güncellenir?
  5. E okul sistemine not nasıl girilir?

EBA da sınıf listesine nasıl bakılır?

İlk önce e okula giriş yapıyor sol menüdeki "ilkokul-ortaokul öğrenci işlemleri"ni tıklıyoruz. Açılan ekran öğrenci arama ekranı olacaktır. Bu ekrandayken sayfadaki yazıcı simgesini tıklıyoruz. Yazıcı simgesine tıklayınca raporlar ekranı açılacaktır.

Ebada sınıf nasıl değiştirilir?

Eba güncellendiği için ilk açılışta sınıfınız görünmüyor. Sınıfınızı ve Şubenizi seçin. Sınıfınız oluştuktan sonra üstte bulunan güncelleme simgesine mutlaka tıklamalısınız. Böylelikle öğrencileriniz sınıf üyesi olarak görünebilir.

EBA da sınıfımı nasıl değiştirebilirim?

Öğretmen EBA ya giriş yaptıktan sonra, EBA ana sayfası aşağıdaki gibi ekrana gelir. Bu ekranda sol tarafta bulunan menüden “Gruplar” seçeneği tıklanır. Gruplar seçeneğine tıkladıktan sonra aşağıdaki ekran gelir. Bu ekranda “Okulum” kısmından istenilen okul seçilerek “Okulumu Değiştir” butonuna tıklanır.

EBA şifresi nasıl güncellenir?

Sisteme kayıtlı cep telefonu numarasını gir ve "Gönder" butonuna bas (Sisteme kayıtlı cep telefonu numaran yoksa öğretmeninden veya velinden tek kullanımlık şifre edinerek ve "Öğrenci olarak EBA şifremi nasıl oluştururum" bölümünden yardım alarak şifreni yeniden oluşturabilirsin).

E okul sistemine not nasıl girilir?

E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi'ne başarılı bir giriş yaptıktan sonra sol menüde yer alan "Not Bilgisi" seçeneğine tıklayın. Bu seçeneğe tıkladıktan sonra açılan pencerede öğrencinin not bilgilerine erişim sağlayabilirsiniz.