Serum fizyolojik şırıngayla nasıl kullanılır?

İçindekiler:

  1. Serum fizyolojik şırıngayla nasıl kullanılır?
  2. Serum fizyolojik Yenidoğan nasıl kullanılır?
  3. Serum fizyolojik ne demek?
  4. Serum Fizyolojik Burun açar mı?

Serum fizyolojik şırıngayla nasıl kullanılır?

Serum fizyolojik kullanın: Öncelikle eczaneden 100 ml lik paketlerde serum fizyolojik alın ve bir enjektör yardımı ile çekin. Daha sonra her bir burun deliği içine 2-3 mililitre serum fizyolojiği nazikçe püskürtün. Bebek hapşırarak bazılarını geri çıkaracaktır, çıkardıklarını nazikçe silin.

Serum fizyolojik Yenidoğan nasıl kullanılır?

Bunun için serum fizyolojik damla günde 4-6 defa her iki burun deliğine birer damla olacak şekilde damlatılır. Bu durum bebeğin burnunda bulunan sekresyonları yumuşatarak kolay atılmasını sağlayacaktır. Beslenme öncesi burun damlasının kullanılması kusmaya sebep olmayacaktır.

Serum fizyolojik ne demek?

Serum fizyolojik içerisinde sodyum klorür ve saf su içermektedir. Tek doz olarak kullanılması gerektiği için hijyenik bir maddedir. Serum Fizyolojik (SF) Nedir? 100 ml çözeltiler halinde hazırlanan içerisinde 0,9 gr sodyum klorür ve buna ek olarak yardımcı madde içeren çözeltilere serum fizyolojik denmektedir.

Serum Fizyolojik Burun açar mı?

İlk kullanımda burun tıkanıklığının açılmasına yardımcı olan efedrin uzun kullanımda tam tersi (rebound) etki gösterir. Bu nedenle serum fizyolojik veya “okyanus suyu” olarak adlandırılan ürünler burun tıkanıklığını açmada normal fizyolojiye daha yakındır.