Hazine ve Maliye Bakanlığı ile anlaşması olmadığı halde fatura basmanın cezası ne kadardır?

İçindekiler:

  1. Hazine ve Maliye Bakanlığı ile anlaşması olmadığı halde fatura basmanın cezası ne kadardır?
  2. Sahte belge kullanmanın cezası nedir?
  3. Bir faturanın naylon olup olmadığını nasıl anlarız?
  4. Vergi kaçakçılığı ihbarı nereye yapılır?
  5. Vergi kaçakçılığı hangi tür suçtur?
  6. Vergi mahremiyetini ihlal ve mükellefin özel işlerini yapma suçlarına verilecek hapis cezaları ceza hukukunun genel hükümlerine göre para cezasına çevrilebilir mi?
  7. E fatura naylon olur mu?

Hazine ve Maliye Bakanlığı ile anlaşması olmadığı halde fatura basmanın cezası ne kadardır?

359/(C) :Bu Kanun hükümlerine göre ancak Maliye Bakanlığı ile anlaşması bulunan kişilerin basabileceği belgeleri, Bakanlık ile anlaşması olmadığı halde basanlar veya bilerek kullananlar iki yıldan beş yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.

Sahte belge kullanmanın cezası nedir?

Sahte belge düzenleme veya kullanma suçunun cezası, 3 yıldan 5 yıla kadar hapis cezasıdır.

Bir faturanın naylon olup olmadığını nasıl anlarız?

Mal veya hizmet aldığımız kişinin iş yerine gidip gerçekte bu şekilde bir iştigal konusu var mıdır öğrenebiliriz. Mal veya hizmet aldığınız tacirin size verdiği faturanın kendi firmasına ait olup olmadığını inceleyiniz. Eğer size başka bir yerden fatura kestireceğim diyorsa o belge sahte fatura olabilir.

Vergi kaçakçılığı ihbarı nereye yapılır?

Yukarıda da ifade edildiği üzere vergi ihbarı 189 Alo Maliye hattı aranarak yapılabileceği gibi Gelir İdaresi Başkanlıkları, Vergi Dairesi Başkanlıkları veya Defterdarlıklara yazılı başvuru suretiyle de yapılabilir. Keza e devlet üzerinden de bu ihbarlarının yapılabilmesi mümkündür.

Vergi kaçakçılığı hangi tür suçtur?

Vergi kaçakçılığı suçu, vergi kanunlarına göre tutulan veya düzenlenen ve saklanma/ibraz mecburiyeti bulunan defter ve kayıtların, fatura veya diğer belgelerin hukuka aykırı olarak düzenlenmesi, kulanılması, tahrif edilmesi, yok edilmesi; bu evrak ve kayıtlarda hesap ve muhasebe hileleri yapılması ile meydana gelen ...

Vergi mahremiyetini ihlal ve mükellefin özel işlerini yapma suçlarına verilecek hapis cezaları ceza hukukunun genel hükümlerine göre para cezasına çevrilebilir mi?

Türk Ceza Kanunu'nda yapılan yeni düzenlemelerin bu suçlarla herhangi bir iliĢkisi yoktur. durumlarda hapis cezalarının para cezasına çevrilmesi mümkündür. Bu kapsama giren suçlar; kaçakçılık suçu, iĢtirak suçu, vergi mahremiyetinin ihlali suçu ve mükellefin özel iĢlerini yapma yasağının ihlalidir.

E fatura naylon olur mu?

Vergi kanunlarımızda naylon fatura diye bir tabir veya tanımlama bulunmamaktadır. Elektronik naylon fatura ise zaten mevzuatımızda hiç yer almamaktadır. Esasen bu tip belgeler vergi kanunlarımızda sahte ve muhteviyatı itibariyle yanıltıcı belge olarak adlandırılır.