Kiloluyken spor yapılır mi?

İçindekiler:

  1. Kiloluyken spor yapılır mi?
  2. Şişmanlıkta egzersiz nasıl olmalı?
  3. Sporun obeziteye etkisi nelerdir?
  4. Yapılan çalışmalar kilo alımını engellemek için haftalık kaç dakika fiziksel aktivitenin gerekli olduğunu göstermektedir?
  5. Aerobik egzersizlerin özellikleri nelerdir?

Kiloluyken spor yapılır mi?

Zayıfsanız ve yağlıysanız: Günlük kalori ihtiyacınız kadar beslenmeli, ciddi ve yoğun şekilde haftada 3-4 gün ağırlık çalışmalısınız. Kardiyo çalışmaları şart değil, ancak haftada 1-2 gün yapabilirsiniz. Kilolu ve yağlıysanız: Yağ yakacak şekilde beslenmeli, haftada 3-6 gün ağırlık veya kardiyo çalışması yapmalısınız.

Şişmanlıkta egzersiz nasıl olmalı?

Obez kişilerin verilen kiloyu koruması için günde en az 60-90 dk orta veya hafif şiddette; normal kişilerin obeziteden korunması için ise, günde en az 45-60 dk orta şiddette egzersiz yapmaları gerekmektedir. Çocuklarda bu egzersiz düzeyleri daha fazla olmalıdır (24).

Sporun obeziteye etkisi nelerdir?

Egzersiz, kilo verme yanında verilen kiloların da korunmasında çok etkili bir yöntemdir. Kilo kontrolü için günde en az 60 dk orta düzeyde ve haftada minimum üç gün tavsiye ediliyor. Üç günlük bir egzersiz programının kiloyu korumak için, daha fazlasının ise kilo vermek için gerekli olduğu ifade ediliyor.

Yapılan çalışmalar kilo alımını engellemek için haftalık kaç dakika fiziksel aktivitenin gerekli olduğunu göstermektedir?

Haftada 3-4 kez yapılan, 30-60 dakikalık orta şiddette fiziksel aktivite bile genellikle sağlığımız üzerinde olumlu etkileri açığa çıkarmaya yeterlidir.

Aerobik egzersizlerin özellikleri nelerdir?

Aerobik egzersiz çok miktarda oksijen tüketimini gerektiren egzersizin durmaksızın belli bir süre boyunca, belli tempoda yapılarak vücudun oksijen taşıyan sistemini zorlayarak daha güçlü hale getiren sporlardır. Aerobik egzersizlerini, uzun süreli yapabileceğiniz düşük yoğunluklu egzersizler olarak düşünebilirsiniz.