Hyaluronik asit iğne yüze nasıl uygulanır?

İçindekiler:

  1. Hyaluronik asit iğne yüze nasıl uygulanır?
  2. Hyaluronik asit Yüzde ne işe yarar?
  3. Hyalüronik asit kimler kullanabilir?
  4. Serum göz altına sürülür mü?

Hyaluronik asit iğne yüze nasıl uygulanır?

Hyalüronik asit işlem nasıl geçer? Hyalüronik asit bazlı dolgu maddesi enjeksiyonundan önce uygulama yapılacak bölgeye anestezik etkili topikal bir krem uygulanır. Krem, etki etmesi için cilt yüzeyinde 20-30 dakika kadar bekletildikten sonra işleme geçilir. Dolgu enjeksiyonu 15-20 dakika gibi kısa bir sürede biter.

Hyaluronik asit Yüzde ne işe yarar?

Hyalüronik asidin antioksidan ve antibakteriyel özellikleri de var. Antioksidan yanıyla cildi yıpratan etmenlere karşı koruma kalkanı oluşturuyor. Antibakteriyel özelliği ise yaraların daha hızlı iyileşmesine yardımcı oluyor. Cilt üzerindeki leke ve sivilce tedavisinde kullanılabiliyor.

Hyalüronik asit kimler kullanabilir?

Hyalüronik asit zaten vücudumuzda bulunan bir moleküldür ve dışarıdan kullanıldığında herhangi bir reaksiyon yaratma/irite etme riski yok denecek kadar azdır. Her ne kadar “asit” olarak anılsa da ciltte iritasyona neden olmayan, her cilt ve yaş grubunun rahatlıkla kullanabileceği bir maddedir.

Serum göz altına sürülür mü?

Göz çevresi için üretilmiş serumları, dairesel vuruşlarla tüm göz çevresine yedirin. Kaş altı tümseğinden geçerek ve göz pınarına fazla yakınlaşmadan sürünüz. Kullanım talimatında “göz kapağına da sürülebilir”” ibaresi yoksa serumu göz kapağına uygulamayın.