Öğretmenlik mesleği Kanunu Nedir?

İçindekiler:

  1. Öğretmenlik mesleği Kanunu Nedir?
  2. Öğretmenlik meslek tanımı hangi yasada yer almaktadır?
  3. Öğretmenlik mesleği hangi kanunda yasal güvenceye alınmıştır?
  4. Kadrolu öğretmen hangi kanuna tabi?
  5. MEB öğretmen yeterlilikleri nelerdir?
  6. Öğretmenler askerde maaş alır mı?
  7. Öğretmenlik mesleğinin önemi nedir?
  8. Il dışı tayinler ne zaman 2021?

Öğretmenlik mesleği Kanunu Nedir?

Öğretmenlik mesleği, 1739 Sayılı Milli Eğitim Kanunu'nun 43. maddesinde (Öğretmenlik, devletin eğitim, öğretim ve bununla ilgili yönetim görevlerini üzerine alan özel bir ihtisas mesleği) olarak tanımlanmıştır. ... Öyle ise öğretmenlerin de özel bir meslek yasasına sahip olmaları gerekir.

Öğretmenlik meslek tanımı hangi yasada yer almaktadır?

1739 sayılı Milli Eğitim Temel Kanunu'nun 43. maddesi, “Öğretmenlik, Devletin eğitim, öğretim ve bununla ilgili yönetim görevlerini üzerine alan özel bir ihtisas mesleğidir. Öğretmenler bu görevlerini Türk Milli Eğitiminin amaçlarına ve temel ilkelerine uygun olarak ifa etmekle yükümlüdürler.

Öğretmenlik mesleği hangi kanunda yasal güvenceye alınmıştır?

Yine 14 Haziran 1973 tarihinde yürürlüğe giren 1739 sayılı Temel Eğitim Kanunu da öğretmenliğin “Devletin eğitim, öğretim ve bununla ilgili yönetim görevlerini üzerine alan özel bir ihtisas mesleği” olduğunu belirtmektedir (Akyüz, 2008).

Kadrolu öğretmen hangi kanuna tabi?

657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 36-C/5 maddesine göre özel okullarda "öğretmenlik" veya "yöneticilik" yaptıktan sonra Millî Eğitim Bakanlığına kadrolu öğretmen olarak atananların özel okullarda geçen hizmet sürelerinin 2/3 ünün kazanılmış hak aylık derece ve kademesinde değerlendirilebilmektedir.

MEB öğretmen yeterlilikleri nelerdir?

Bu çalıştaylar sonucunda öğretmenlik mesleği genel yeterlikleri ; Kişisel ve Meslekî Değerler - Meslekî Gelişim, Öğrenciyi Tanıma, Öğrenme ve Öğretme Süreci, Öğrenmeyi, Gelişimi İzleme ve Değerlendirme, Okul-Aile ve Toplum Ilişkileri, Program ve İçerik Bilgisi, olmak üzere 6 ana yeterlik alanı, bu yeterliklere ilişkin ...

Öğretmenler askerde maaş alır mı?

1- Yaz tatilinde askere gidecek olan öğretmenler aylıksız izinli sayılacak, bedelli askerlik süresince maaş alamayacaktır.

Öğretmenlik mesleğinin önemi nedir?

Öğretmenliğin amacı; öğrenmeyi arzulayan, merak eden, sorgulayan ve iyi insan olmayı amaç eden insanlar ve liderler yetiştirmektir. Tarihimizde yaşadıkları döneme damga vuran, yetiştirdikleri öğrenciler ile günümüze kadar ismini taşımış bir çok öğretmenimiz vardır.

Il dışı tayinler ne zaman 2021?

Farklı bir ilde görev yapmak isteyen öğretmenler için il dışı atama başvurusu 30 Temmuz - 3 Ağustos tarihleri arasında alınacak. İl dışı atama ve tayinler ihtiyaç listesi içerisinde yer alan bilgilere göre yapılacak.