Biyonik kol ne kadar?

İçindekiler:

  1. Biyonik kol ne kadar?
  2. Protez kol nedir?
  3. Protez ayağı devlet karşılıyor mu?
  4. Parmak protezi nedir?
  5. Diz altı protez nedir?
  6. Protez parmak olur mu?
  7. Kopan parmak nasıl tedavi edilir?

Biyonik kol ne kadar?

Biyonik Kol Fiyatları Biyonik kol protez fiyatları 150.000 TL' den başlamaktadır.

Protez kol nedir?

Protez kol, doğuştan ya da sonradan birtakım hastalıklar, iş kazaları, trafik kazaları sonucunda ortaya çıkan ampütasyon durumlarında kullanılan kol işlevini yerine getiren yapay uzuvdur.

Protez ayağı devlet karşılıyor mu?

SGK protez ve ortez ücretlerinin tamamını karşılamıyor: Kırık dökük protezlerle hayata tutunma savaşı

Parmak protezi nedir?

Estetik olarak kaybedilen parmakları veya elin bir kısmı tamamlamak amacı ile kullanılır, genellikle silikon materyalden üretilen parmak protezleri leke tutmaz. Oje sürülebilir, tüy ilave edilebilir. Sağlıklı tarafa yakın bir görünüm elde edilir. Parmaklar pasif olarak hareket edebilir.

Diz altı protez nedir?

Dizaltı ile ayak bileği arasındaki güdükler için uygulanan protezlere Dizaltı Protezi (Trans Tibial Protez) denilmektedir. Protezin kullanımındaki konfor için tercih edilen ideal güdük uzunluğu Tibya Kemiğinin 1/3 orta kısmından yapılan amputasyonlardır (12cm-17cm).

Protez parmak olur mu?

Parsiyel El ve Parmak Protezi Elin ve parmakların, bir kısmının kaybedildiği durumda seviyeye ve teknik duruma göre silikondan veya mekanik protezler gerçekleştirmek mümkün olabilir. Bu konudaki kararı hastanın değerlendirilmesinden sonra protez teknikeri belirler.

Kopan parmak nasıl tedavi edilir?

Tamamen kopmamış parçanın yeniden beslenmesini sağlamak gerekmektedir. Bunun için atardamar ve toplardamarlar mikrocerrahi teknikler ile onarılmaktadır.. Damar sistemi onarıldığında kan dolaşımı sağlanır. Ancak replantasyonda sinirler tendonlar ve kemikler de onarılarak fonksiyonel sonuç hedeflenir.