Hurda belgeli araç muayeneden geçer mi?

İçindekiler:

  1. Hurda belgeli araç muayeneden geçer mi?
  2. Hurdaya çıkmış motosiklet trafiğe çıkar mı?
  3. Perte çıkan araç tekrar trafiğe çıkabilir mi?
  4. Çekme belgeli nasıl satılır?
  5. Çekme belgeli satış nasıl olur?
  6. Hurda belgeli araç trafiğe nasıl çıkar 2020?
  7. Hurdaya ayrılan araç tekrar trafiğe çıkar mi?

Hurda belgeli araç muayeneden geçer mi?

Tam hasarlı araç ki, buna hurda belgeli araç da deniyor- onarılması mümkün olmayan araç anlamına geliyor. ... Ağır hasarlı araçlar ki, buna çekme belgeli araç deniyor- ise onarılıp, araç muayene istasyonlarında (TÜVTÜRK) muayeneden geçtikten sonra trafiğe çıkabiliyor.

Hurdaya çıkmış motosiklet trafiğe çıkar mı?

Çekme belgeli araç trafiğe tekrar çıkartılabilir iken Hurda belgeli araç tekrar trafiğe çıkartılamıyor. Hurda belgeli bir aracı tamamen restore etmek, hiçbir eksiği ve kusuru kalmayacak şekilde tekrar onarmak hiçbir işe yaramayacaktır.

Perte çıkan araç tekrar trafiğe çıkabilir mi?

Bu durumdaki araçlar için hurda belgesi alınıyor, trafikten çekiliyor, parçalanmaya gidiyor. Ağır hasarlı araçlar ki, buna çekme belgeli araç deniyor- ise onarılıp, araç muayene istasyonlarında (TÜVTÜRK) muayeneden geçtikten sonra trafiğe çıkabiliyor.

Çekme belgeli nasıl satılır?

Çekme belgeli araçların satışları plakalı araçlar ile aynıdır. Noter satışı yapılır. Ardından trafik tescil işlemleri için ilgili trafik şube müdürlüğüne müracatta bulunulur. Ekstra olarak yapılması gereken sadece aracı muayene istasyonlarında muayeneye götürmektir.

Çekme belgeli satış nasıl olur?

Çekme belgeli araç şu şekilde alınıp satılabilmektedir: Aracın satışı noterde yapılmaktadır. Eğer plaka değişikliği yapılacaksa bu değişiklik talebinin noterde belirtilmesi gerekmektedir. Hasarlı olarak satın alınan araçların TÜVTÜRK muayenesinden geçebilmesi için tamirinın yaptırılması gerekmektedir.

Hurda belgeli araç trafiğe nasıl çıkar 2020?

Çekme belgesi olan aracın hurda belgesi alınmış araçtan farkı hurda belgeli aracı trafiğe çıkarmak yasak iken çekme belgeli aracı trafiğe çıkarmak yasak değildir. Çekme belgesi olan bir aracın trafiğe çıkarılması istendiğinde Trafik Müdürlüğüne gidilerek aracın yeniden tescil ettirilmesi gerekir.

Hurdaya ayrılan araç tekrar trafiğe çıkar mi?

Hurda belgesi alınmış olan bir aracın trafiğe çıkması yasaktır. Araç gerekli bakımları ve onarımları yapılmış olsa bile bu belge olduğu sürece kullanılması kesinlikle yasaktır. Hurda belgesi olan bir aracın alım satımıyla ilgili herhangi bir engel durumu yoktur.