Burunda kemik eğriliği baş ağrısı yapar mı?

İçindekiler:

  1. Burunda kemik eğriliği baş ağrısı yapar mı?
  2. Sürekli Burun tıkanıklığı baş ağrısı yapar mı?
  3. Deviasyon baş ağrısı yapar mi?
  4. Burun ameliyatı sonrası baş ağrısı olur mu?

Burunda kemik eğriliği baş ağrısı yapar mı?

Sinüzit ve burun içi deviasyonu (burun içinde iki burun deliğini birbirinden ayıran yapının eğriliği)baş ağrısı oluşturan en sık iki nedendir. Kronik (müzmin) sinüzit genel anlamda baş ağrısı yapmaz, ancak akut sinüzit ve komplikasyonları şiddetli baş ağrısına neden olur.

Sürekli Burun tıkanıklığı baş ağrısı yapar mı?

Sinüslerin iltihaplanması sonucu burun tıkanıklığı, yüz ve baş ağrısı, koku almada azalma, sarı - yeşil burun akıntısı, geniz akıntısı, öksürük ve balgam şeklinde bulgu verir. Burun tıkanıklığı her zaman olmayabilir. Bazı sinüslerin tıkanması halinde tek belirti baş ağrısı olabilir.

Deviasyon baş ağrısı yapar mi?

Deviasyon baş ağrısına neden olmasa da üst solunum yolu enfeksiyonlarında fiziksel olarak sinüs deliklerini tıkayıp daha kolay sinüs enfeksiyonunda yol açabileceği gibi aynı zamanda çok sık olarak burun tıkanıklığına neden olur. Bu yüzden KBB hekimlerinin en sık karşılaştıkları şikayet burun tıkanıklığıdır.

Burun ameliyatı sonrası baş ağrısı olur mu?

Ameliyatın ardından ilk 6 saat yaşanabilecek mide bulantısı, baş ağrısı, boğaz ağrısı ve uyanırken titreme gibi şikayetler anesteziye bağlıdır. Yine burun estetiği sonrası erken dönemde burundan sıvı akması olabilir. Bu akıntılar kanla karışık görülebilir. Bunlar gayet normaldir ve zamanla azalarak kaybolur.