Turizmin Etkileri Nelerdir?

İçindekiler:

  1. Turizmin Etkileri Nelerdir?
  2. Turizm ürünleri hangi mallarla rekabet halindedir?
  3. Turistik ürün ve turistik ürün çeşitlendirmesi nedir?
  4. 3S turizm nedir?
  5. Yabancı turist ne demek?
  6. Turizm neden ülkeler için önemli bir sektördür?

Turizmin Etkileri Nelerdir?

Turizmin ekonomik etkilerini aşağıdaki başlıklar altında inceleyebiliriz:

  • 1- Ödemeler Dengesi. ...
  • 2- Gelir. ...
  • 3- İstihdam. ...
  • 4- Diğer Sektörlere Etki. ...
  • 5- Altyapı ve Üstyapıya Etkisi. ...
  • 6- Bölgelerarası Gelişme.

Turizm ürünleri hangi mallarla rekabet halindedir?

· Turizm talebi ekonomideki lüks ve kültürel nitelikteki diğer mal ve hizmetlerle rekabet halindedir. İkame olanakları turizmden başka alanlarda ve çok sayıda olduğu için, turistik mal ve hizmetlerin yerini özellikle lüks nitelikteki mal ve hizmetler alabilir.

Turistik ürün ve turistik ürün çeşitlendirmesi nedir?

Turistik ürün çeşitlendirmesi de, turistik işletmelerin ve destinasyonların pazar paylarını korumak veya geliştirmek amacıyla, direkt çekim gücü yaratacak yeni ürünler üreterek ve yeni pazarlara girerek büyümelerini ifade eder (Cengiz, 2012).

3S turizm nedir?

Türkiye, artık turizmde 3S'ten (Sea, Sand, Sun) deniz, kum, güneş, 4S (Sea, Sand, Sun, Surgery) deniz, kum, güneş ve cerrahi turizmine son yıllarda yaptığı teknolojik, başarılı doktorlar ve tanıtımlarla geçti. Bunu her geçen yıl artan hasta sayısından görüyoruz.

Yabancı turist ne demek?

Başka ülkelere dinlenme, görme, eğlenme ve tanıma gibi çeşitli amaçlar ile giden kişilerdir. Örnek verecek olursak eğer; İtalya'dan Antalya'ya gelen bir kişi yabancı turisttir.

Turizm neden ülkeler için önemli bir sektördür?

Turizm sektörü bir ülkeye döviz girdisi sağlamasının yanı sıra, o ülkenin işsizlik sorununa da çözüm üreten önemli bir sektördür. Turizm, ödemeler dengesi açısından görünmeyen ihracat olarak nitelendirilmektedir. Bu şekilde tanımlanmasının nedeni ziyaretçilere mal ve hizmet satarak döviz kazandırmasıdır.