Samanyolu Galaksisinden başka galaksiler var mı?

İçindekiler:

  1. Samanyolu Galaksisinden başka galaksiler var mı?
  2. En küçük yıldız dünyadan ne kadar büyüktür?
  3. Bir yıldız dünyadan ne kadar büyük?
  4. UY Scutinin içine kaç dünya sığar?
  5. Evren mi daha büyük Samanyolu mu?

Samanyolu Galaksisinden başka galaksiler var mı?

Gözlenebilir Evren'de, Samanyolu veya Andromeda Galaksisi gibi "büyük" galaksilerden 225 milyar civarında, cüce galaksi olarak tanımlanan daha ufak galaksilerden ise 7 trilyon civarında bulunmaktadır.

En küçük yıldız dünyadan ne kadar büyüktür?

Cambridge Üniversitesi'nde çalışan bir grup gökbilimci bugüne kadar bilinen en küçük yıldızı keşfetti. Bilimsel yazında EBLM J0555-57Ab olarak adlandırılan yıldız Dünya'ya yaklaşık altı yüz ışık yılı uzaklıkta. Çapı Satürn'ünkinden biraz büyük olan yıldızın kütlesi Güneş'inkinin sadece %8'i kadar.

Bir yıldız dünyadan ne kadar büyük?

VY Canis Majoris: Dünya'dan yaklaşık 3 bin 900 ışık yılı uzaklıkta bulunuyor. Güneş'ten tam 1420 kat daha büyük. İçine 2 milyar tane Güneş, 7 desilyon tane Dünya sığabilir.

UY Scutinin içine kaç dünya sığar?

İngiliz Daily Mail gazetesinin haberine göre, Dünya'dan 9 bin 500 ışık yılı uzaklıkta, Scutum (Kalkan) Takımyıldızı'nda yer alan bu hiper – dev, içine 5 milyar tane Güneş sığabilecek kadar büyük bir hacme sahip. (Güneş'in içine de yaklaşık 1 milyon Dünya sığabileceğini hatırlatalım).

Evren mi daha büyük Samanyolu mu?

Samanyolu büyüktür, ancak Andromeda gibi bazı komşu galaksiler daha büyüktür. Evrenin tümü milyarlarca galaksiden oluşur! ... Samanyolu Galaksimiz, Evrendeki milyarlarca galaksinin arasında yer alan bir galaksidir.