Tarihin ilk düzenli posta teşkilatını hangi devlet kurmuştur?

İçindekiler:

  1. Tarihin ilk düzenli posta teşkilatını hangi devlet kurmuştur?
  2. Ilk posta teşkilatı kimler tarafından kurulmuştur?
  3. Ilk askeri Posta teşkilatı kim kurdu?
  4. Posta teşkilatı hangi halife?
  5. Posta Nezareti ne zaman kuruldu?
  6. Divanı Berîd nedir kısaca?

Tarihin ilk düzenli posta teşkilatını hangi devlet kurmuştur?

Çin. Çinde posta sistemi Han Hanedanlığı döneminden beri vardı fakat 13. yüzyılda Cengiz Han'ın oğlu ve halefi Ögeday Han zamanında tüm Çin'i kapsayan dünyanın ilk gelişmiş posta teşkilatı kuruldu.

Ilk posta teşkilatı kimler tarafından kurulmuştur?

Tarihte ilk posta teşkilatı PERS uygarlığı tarafından kurulmuştur. Pers İmparatorluğu, antik ve modern olmak üzere iki bölüme ayrılır.

Ilk askeri Posta teşkilatı kim kurdu?

Emevîler devrinde İran ve Bizans'ı örnek alarak sistemli bir posta teşkilâtı kuran ilk halife Muâviye'dir. Devlet hazinesinden bu iş için 4 milyon dirhem ayrılmıştı.

Posta teşkilatı hangi halife?

Ne zaman Kurulmuştur: Askeri posta teşkilatı 634-644 yılları arasında Hz.Ömer tarafından ilk kez kuruldu ve Emeviler Bu teşkilatı geliştirerek daha modern hale getirmistir.

Posta Nezareti ne zaman kuruldu?

Nazırlığın kökeni 23 Ekim 1840 tarihinde kurulan Posta Nezaretine kadar uzanır 1855 yılında bu nazırlıktan ayrı olarak bir de Telgraf Nezareti kuruldu. 1871 yılında bu iki nezaretin birleştirilmesiyle Posta ve Telgraf Nazırlığı son şekline ulaştı.

Divanı Berîd nedir kısaca?

Divani Berid, Devlet merkezi ile taşra arası haberleşmeyi sağlayan topluluk gorevine verilen addır. Genellikle Devletin posta isleri olduğunda , ulaklar vasitasi ile yaparlar.