Bank Street Kimdir?

İçindekiler:

  1. Bank Street Kimdir?
  2. Bank Street yaklaşımı nedir?
  3. Head Start yaklaşımı nedir?
  4. Early Head Start Programı Nedir?
  5. Head Start ne zaman çıktı?

Bank Street Kimdir?

1916 yılında eğitimci Lucy Sprague Mitchell öncülüğünde oluşturulmuştur. Mitchell, okulda öğrenilen bilgilerin anlamlı bir şekilde çocukların hayatıyla ilişki olması gerektiğini savunmuştur. Demokratik bir toplumun gelişimi için de eğitim gereklidir. ... Bank Street yaklaşımı çocuk odaklı bir eğitim sistemidir.

Bank Street yaklaşımı nedir?

Bank Street Yaklaşımı, çocuk odaklı bir eğitim sistemidir; yani çocuklar aktif bireylerdir. ... Çocukların araştırarak ve keşfederek öğrenmesi bu yaklaşımın temel ilkelerindendir. Bu yaklaşım için eğitim, sosyal yargıyı yükseltmek, yaratmak ve demokratik sürece katılımı arttırmak için etkili bir araçtır.

Head Start yaklaşımı nedir?

Bu yaklaşım, Amerika Birleşik Devletleri'nde federal hükümet tarafından düşük gelir düzeyine sahip olan aileler için başlatılmış olan bir eğitim yaklaşımıdır. Bu yaklaşımın kurucusu Marian Wright Edelman'dır. Head Start Yaklaşımı bazı kaynaklarda Head Start Projesi olarak da geçmektedir.

Early Head Start Programı Nedir?

Erken Head Start Programı, Head Start Programında olduğu gibi düşük gelir düzeyine sahip aileler için planlanmış aile merkezli 1996 yılında tasarlanmış bir erken müdahale programıdır.

Head Start ne zaman çıktı?

Programın başlangıcı 1965 yılında head start sosyal sınıf temelli bir programla başlamıştır.