Bosanmada nafaka nasil hesaplanir?

İçindekiler:

  1. Bosanmada nafaka nasil hesaplanir?
  2. Nafaka ödeme yükümlülüğü ne zaman sona erer?
  3. Asgari ücretli nafaka verir mi?
  4. Boşanan erkek ne zamana kadar nafaka öder?

Bosanmada nafaka nasil hesaplanir?

Boşanma davası sürecinde ve sonrasında nafaka tutarı tarafların sosyo-ekonomik düzeyi dikkate alınır, tutar kişinin gelir düzeyine göre belirlenir. Karşı tarafın ödeyemeyeceği bir tutarın nafaka olarak belirlenmesi Türk Medeni kanunu kapsamında mümkün değildir.

Nafaka ödeme yükümlülüğü ne zaman sona erer?

Nafaka alan eş, nafaka alırken yeniden evlenir ya da başka bir kişiyle evlilik hayatı sürerse yoksulluk-nafakası sona erer. Nafaka alan eş ya da nafaka ödeyen eş hayatını kaybederse, yoksulluk-nafakası ortadan kalkar. Nafaka alan eşin haysiyetsiz hayat sürmesi halinde de; yoksulluk-nafakası sona erer.

Asgari ücretli nafaka verir mi?

Mahkeme kişi, asgari ücretle çalışan bir kişi dahi olsa maddi gücünü zorlamayacak şekilde nafaka ödemekle yükümlü olacaktır.

Boşanan erkek ne zamana kadar nafaka öder?

Evlilik birlikteliğinde kadının zinası erkek tarafından ispatlanmış ise nafaka verilmez. Boşanma esnasında kusurlu olan ve evlilik birlikteliğinin sona ermesine sebep olan taraf nafaka ve tazminat talep edemez. Nafaka talep eden eşin gelir ve malvarlığı, nafaka ödemesi istenen eşe göre fazla ise nafaka talep edemez.