Kırmızı pancar ruj nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Kırmızı pancar ruj nasıl yapılır?
  2. Pancar suyu doğal renklendirici mi?
  3. Kuruyan mat ruj nasıl düzeltilir?
  4. Dudakta kalan ruj nasıl çıkar?

Kırmızı pancar ruj nasıl yapılır?

Evde pancardan ruj yapımı için öncelikle pancarı soyup küçük küçük kesin ve sonra diğer malzemeler ile birlikle blendere atıp krem kıvamını alana kadar karıştırın. Ve bir kaç saat buzdolabında soğumaya bırakın. Bir kaç saat sonra dolapta donan karışım harika bir doğal ruj haline gelecek!

Pancar suyu doğal renklendirici mi?

Betanin veya Pancar Kırmızısı , pancarlardan elde edilen kırmızı renkli glikosidik bir gıda boyasıdır; glikoz molekülünü hidrolize ederek elde edilen aglikonu betanidindir. Gıda kodeksi katkı maddesi olarak E numarası E162'dir. Rengi, kırmızıdan pembeye çalar.

Kuruyan mat ruj nasıl düzeltilir?

Bitmek üzere olan ruj tüpünün dibinde kalanları bir spatula ya da çay kaşığının sapını kullanarak çıkarın ve aynı şekilde çakmakla erimesini sağlayın. Eski bir kozmetik kabınızın içine bir miktar da vazelin ilavesi yaparak iyice karıştırın ve buzdolabında bekletin. Lipbalm dilediğiniz zaman kullanma hazır.

Dudakta kalan ruj nasıl çıkar?

Dudaklarınızı makyaj temizleme suyu ile hafifçe silin ve ardından temiz bir diş fırçası ile ovalayın. Mat rujun kolayca çıktığını göreceksiniz. Dudaklarınızı diş fırçası ile ovalamak ise peeling etkisi oluşturacaktır. Mat ruju sürmeden önce dudak kremi kullanmanızı öneriyoruz.