Gebelik için kan testi nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Gebelik için kan testi nasıl yapılır?
  2. Adet olmadan kan testi yapılır mı?
  3. Kan testinde yanılma payı var mı?
  4. Adetliyken idrar testi yapılır mi?

Gebelik için kan testi nasıl yapılır?

Hamilelik kan testi nasıl yapılır? Kol içinde bulunan damarlardan bir tüp alınan kan, laboratuvar ortamında analiz edilir. Tam kan sayımı olarak da bilinen hemogram analizlerinin sonuçları 1-3 saat arasında hazır hale gelir. Bu süre, testi yaptırdığınız sağlık kuruluşunun yoğunluğuna göre değişiklik gösterir.

Adet olmadan kan testi yapılır mı?

Kandaki BETA-HCG hormonunun değeri henüz anne adayı adet gecikmesi yaşamadan hamilelik hakkında sonuç verebilir. genelde idrar testlerinde sonuç pozitifse yanlış olma ihtimali görülmez. Ancak sonuç negatif ise henüz çok erken bir test sonucu olabilir. Bu nedenle bir kaç gün sonra testi yenilemelidir.

Kan testinde yanılma payı var mı?

Hastanede kan ile yapılan gebelik testinin doğruluk payı %100 iken evde idrar ile yapılan testlerde talimatlara uyulduğunda doğruluk oranı %99'dur. Ancak yanılma payı, her iki testte de azda olsa vardır.

Adetliyken idrar testi yapılır mi?

Adet kanı ile vajinada normalde bulunan mikroorganizmalar, steril olması beklenen idrara bulaşabileceğinden yanıltıcı sonuçlar verir. Bu nedenle adet döneminde idrar analizi ve kültürü yapılmaz.