Sosyal bilimler Lisesinde dil bölümü var mı?

İçindekiler:

  1. Sosyal bilimler Lisesinde dil bölümü var mı?
  2. Sosyal bilimler Lisesi hazırlık sınıfı nedir?
  3. Sosyal bilimler Lisesinde dersler ingilizce mi?
  4. Sosyal Bilimler Lisesi okumak zor mu?
  5. Sosyal bilimler liselerinde hazırlık kalkacak mı?
  6. Sosyal bilimler Lisesinde Almanca var mı?
  7. Sosyal bilimler Lisesinde matematik var mı?
  8. Sosyal bilimler Lisesinde alan seçimi var mı?
  9. Sosyal bilimler Lisesinden mezun olan ne iş yapar?

Sosyal bilimler Lisesinde dil bölümü var mı?

Sosyal bilimler liselerinde öğrencilerin seçmeli ders havuzundaki derslerden yapacakları ders seçimi ile yabancı dil sınıfları oluşturulacak. Böylece, bu okulların öğrencilerine de DİL puanı türü ile öğrenci alan yükseköğretim programlarına yönelik alt yapı desteği sağlanacak.

Sosyal bilimler Lisesi hazırlık sınıfı nedir?

Sosyal bilimler lisesini bir proje okulu gibi düşünebiliriz. Eğitim süresi beş yıldır. (Hazırlık+4yıl) yani sekinci sınıftan sonra arkadaşlarınız dokuza geçmişken siz hazırlık okuyacaksınız (eğer ingilizceniz iyi ise hazırlık atlama sınavı ile bir üst sınıfa direkt geçebilirsiniz.

Sosyal bilimler Lisesinde dersler ingilizce mi?

Haftada 20 saat İngilizce, 4 saat Almanca dersleri göreceksiniz. Bunların yanında haftada 4 saat Türk Dili ve Edebiyatı, 3 saat Matematik, 4 saat Bilgisayar Bilimi ve Kodlama, 2 saat Müzik ve 2 saat Beden Eğitimi, 1 saat Rehberlik olmak üzere toplamda haftada 40 saat ders alacaksınız.

Sosyal Bilimler Lisesi okumak zor mu?

Eğer tarih, coğrafya veya edebiyat gibi alanlar size sıkıcı geliyorsa sosyal bilimler lisesi oldukça zor ve okuması can sıkıcı bir bölümdür. Eğer sözel alanlar dediğimiz dil bilimler ve sosyal bilimlere yatkınsanız lise eğitiminiz oldukça zevkli geçecektir.

Sosyal bilimler liselerinde hazırlık kalkacak mı?

Bugüne dek sosyal bilimler liselerinde hazırlık sınıfı açılması zorunluydu. Ancak bu zorunluluk artık kaldırıldı. Yeni uygulamaya göre sadece Milli Eğitim Bakanlığı'nın belirlediği eğitim kurumlarında hazırlık eğitimi verilecek.

Sosyal bilimler Lisesinde Almanca var mı?

Okulumuzda üniversite öğreniminden önce Hazırlık Sınıfında İngilizce ve Almancanızı geliştirme imkânı bulacaksınız. Haftada 20 saat İngilizce, 4 saat Almanca dersleri göreceksiniz.

Sosyal bilimler Lisesinde matematik var mı?

Okulumuzda an itibariyle (2018-2019 dahil) her sınıfta yoğun bir şekilde Matematik dersi vardır. Sosyal Bilimler Liselerinde sözel sınıf yoktur.

Sosyal bilimler Lisesinde alan seçimi var mı?

Hazırlık+4 yıl olarak eğitim verilen Sosyal Bilimler liselerinde bir şubeye alınacak öğrenci sayısı 30'dur. İstanbul Prof. ... Bu okullardan mezun olan öğrenciler yeterli puana sahip oldukları taktirde eşit ağırlık, sayısal, sözel veya dil puanı ile öğrenci alan tüm bölümleri tercih etmeleri mümkündür.

Sosyal bilimler Lisesinden mezun olan ne iş yapar?

Sosyal bilimler liselerinden mezun olan öğrencilerin genellikle Hukuk, Siyasal Bilimler, Kamu Yönetimi, Uluslararası İlişkiler, Psikoloji, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık, İşletme, İktisat, Türk Dili ve Edebiyatı, Tarih, Coğrafya, Felsefe, Halkla İlişkiler, İngiliz Dili ve Edebiyatı, İngilizce Öğretmenliği gibi ...