YSK neyin kısaltması?

İçindekiler:

  1. YSK neyin kısaltması?
  2. Anayasaya göre kimler oy kullanamaz?
  3. YKS nin acilimi nedir?
  4. 1982 Anayasasına göre Yüksek Seçim Kurulu üyelerini kim seçer?
  5. Seçim ne demek sözlük anlamı kısaca?

YSK neyin kısaltması?

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), Türkiye Cumhuriyeti'nde, Yargıtay ve Danıştay'ın kendi içlerinden çıkardıkları üyeden oluşan, Türkiye'deki seçimlerin genel yönetim ve denetimini yürüten, aynı zamanda da seçimlerin yargısal denetimini sağlayan karma egemen üst yargı merciidir.

Anayasaya göre kimler oy kullanamaz?

Kimler oy kullanamaz?
  • Silâhaltında bulunan erler, onbaşılar ve kıta çavuşları (her ne sebeple olursa olsun, izinli bulunanlar da bu hükme tabidir),
  • Askeri öğrenciler,
  • Ceza infaz kurumlarında hükümlü olarak bulunanlar (Ek: 10.6.19/44 md. Değişik: 27.10.1995–4125/2 md.).

YKS nin acilimi nedir?

YKS AÇILIMI NEDİR? YKS sınavının açılımı "Yükseköğretim Kurumları Sınavı" demektir. YKS; TYT, AYT ve YDT sınavlarının birleşimidir. Yani toplam 3 oturumdan oluşmaktadır.

1982 Anayasasına göre Yüksek Seçim Kurulu üyelerini kim seçer?

Yüksek Seçim Kurulu, yedi asil ve dört yedek üyeden kuruludur. Üyelerin altısı Yargıtay, beşi Danıştay genel kurullarınca kendi üyeleri arasından üye tamsayılarının salt çoğunluğunun gizli oyu ile seçilir. Bu üyeler salt çoğunluk ve gizli oyla aralarından bir Başkan ve bir Başkanvekili seçerler.

Seçim ne demek sözlük anlamı kısaca?

Seçim, kendilerine memuriyet, temsil yetkisi veya bir vekalet verilecek, kanuni şartlara uygun kişilerin, bir kısım veya bütün vatandaşlar tarafından tercih ve tespit edilmesi işlemi.