Ses benzerliği ne demek türkçe?

İçindekiler:

  1. Ses benzerliği ne demek türkçe?
  2. 3 ses benzerliği nedir?
  3. Kafiyeli sözler ne demek?
  4. Zengin kafiye nasıl?

Ses benzerliği ne demek türkçe?

Kafiye ya da uyak, şiirde mısra sonlarında bulunan sözcüklerin son heceleri arasındaki ses benzerliğidir. Şiirde uyak, dize sonlarında bulunan farklı görevlerdeki ekler veya anlamları ayrı sözcükler arasında görülür. Dize sonlarında yinelenen aynı görevdeki ekler ya da sözcükler uyak değildir. Bunlara redif denir.

3 ses benzerliği nedir?

Tenhalarda gülüşünü sevdiğim. Üç ya da daha çok ses benzerliğine dayanan kafiye türüdür. Tunç Kafiye: Ses benzeşmesinin üçten fazla olması durumunda kelimelerin biri genellikle diğerini içine alır. Bu, durumda zengin kafiyenin adı "tunç kafiye" olur.

Kafiyeli sözler ne demek?

Dize sonlarında yazılışları aynı görev ve anlamları farklı olan ses, ek ya da sözcüklerin kullanılmasıyla oluşan ses benzerliğine uyak denir. Başka bir tanımla mısra sonlarındaki yazılışları ve okunuşları aynı, anlamları ve görevleri farklı kelimelerin, eklerin benzerliğine uyak/kafiye denir.

Zengin kafiye nasıl?

Zengin Kafiye (Zengin Uyak): Dize sonlarında sözcük ya da eklerin son hecelerinde –redif harici –üç veya daha çok harfin benzeşmesiyle ortaya çıkan kafiye. – “ â –û –î” gibi uzun bir ünlü ile, bir ya da daha fazla ünsüzden meydana gelen kafiyeler de zengin kafiye sayılır: Dönsek mi bu aşkın şafağından?