IŞİD'in mezhebi nedir?

İçindekiler:

  1. IŞİD'in mezhebi nedir?
  2. Işid nasıl bitti?
  3. IŞİD terör örgütü bitti mi?
  4. DEAŞ Kpc nin açılımı nedir?

IŞİD'in mezhebi nedir?

IŞİD terör örgütü eylemlerine bir haklılık gerekçesi oluşturmak ve onları meşrulaştırmak için İslamı kullanarak köktendinci kabul edilen Sünni kökenli bir mezhep olan Selefilik veya Veha- bilik olarak adlandırılan inanç ve yorum sistemine dayanmaktadır.

Işid nasıl bitti?

'te örgüt, hakim olduğu Türkiye sınırındaki A'zâz kasabasını Özgür Suriye Ordusu güçleriyle yapılan yoğun çatışmalar sonucunda terk etti. ... 10 Haziran 2014'te IŞİD, Irak'ın ikinci büyük kenti Musul'da ve Musul'un başkenti olduğu Ninova vilayetinde kontrolü tamamen ele geçirdi.

IŞİD terör örgütü bitti mi?

IŞİD 2013 Nisan'da Irak'ta kurulduktan sonra 2014'te Rakka ve Musul'u alarak hızla güçlendi. ... Kısa bir süre sonra ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyon, IŞİD'in Irak ve Suriye'deki gücünü büyük oranda bitirdi, 2017'de ise örgütü neredeyse tamamen yok ettiğini duyurdu.

DEAŞ Kpc nin açılımı nedir?

Devrimci Halk Kurtuluş Partisi-Cephesi (kısaca DHKP-C), tarihinde Devrimci Sol örgütünün partileşme kararı alması ile Dursun Karataş liderliğinde kurulan Türkiye'de yasa dışı kabul edilen Marksist-Leninist partidir.