Kastamonu simidi nasıl yenir?

İçindekiler:

  1. Kastamonu simidi nasıl yenir?
  2. Kel simit nereye ait?
  3. Susamsız simite ne denir?
  4. Ankara simidine ne denir?

Kastamonu simidi nasıl yenir?

Sarımsaklı yoğurt servis tabağındaki yumuşatılan simitlerin üzerine gezdirilir. Kavrulmuş kıyma kaşık yardımıyla yoğurdun üzerini kaplayacak şekilde en üste konulur. Kastamonu Simit Tiridi yemeği istenirse kıyılmış maydanozla süslenerek servis edilir.

Kel simit nereye ait?

Süre içerisinde Rize ile özdeşleşen simit, Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescillenmiş ve 2018 yılında coğrafi işaret belgesi almıştır. Simit, Türkiye'nin diğer yerlerinde kel simit olarak da bilinmektedir.

Susamsız simite ne denir?

Rize simidi - kerkeli Görüntüsüyle şaşırtan, susam kullanılmadan hazırlanan Rize simidinin Ruslardan Karadeniz mutfağına geçtiği söyleniyor. İnce ve sert yapısıyla diğer simitlerden ayrılan bu simidin fırından alınır alınmaz yenmesiyse en makbulü.

Ankara simidine ne denir?

Ankara Ticaret Odası(ATO), Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ve Ankara Üniversitesi, halk dilinde "susamlı kebap" ve "gevrek" gibi adlarla anılan Ankara simidine coğrafi işaret tescili için Türk Patent Enstitüsü'ne (TPE) yapılan başvuru sonrası bu hedef doğrultusunda yürütülen çalışmalarda son aşamaya gelindi.