Yeşil mercimek mi daha faydalı kırmızı mercimek mi?

İçindekiler:

  1. Yeşil mercimek mi daha faydalı kırmızı mercimek mi?
  2. Sarı mercimek nedir?
  3. Mercimek faydalı mı?
  4. Kaliteli kırmızı mercimek nasıl anlaşılır?
  5. Mercimek çorbası kırmızı mı yeşil mi?
  6. Mercimek Corbasi ne renk olur?

Yeşil mercimek mi daha faydalı kırmızı mercimek mi?

Protein açısından diğer mercimek türlerine göre daha zengin olan yeşil mercimek özellikle vejeteryanlar ve veganlar için ete alternatif bir gıda olarak tercih edilmektedir. Kırmızı mercimek ise nişasta açısından zengindir. Kabuklu olarak toplanır ve işlenerek kabuksuz hale getirilir.

Sarı mercimek nedir?

Sarı Mercimek Kırmızı mercimekte olduğu gibi nişasta bakımından zengin ve kabuksuz bir mercimektir. Haşlanırsa kolayca dağılan sarı mercimek çorba ve püre yapımında daha sık kullanılır. Ağızda diğer mercimeklerdeki gibi fındık tadı bırakan sarı mercimeği 8 dakika pişirmek yeterlidir.

Mercimek faydalı mı?

Sodyum, potasyum, protein, magnezyum, C vitamini, demir, kalsiyum, A, B12, D vitamini açısından zengin bir yiyecektir. Cilde iyi gelir. İçerisindeki antioksidan bileşenler sayesinde yaşlanmayı engeller, ciltteki yara ve aknelere iyi gelir. Zengin lif içeriği ayesinde tok tutar, kilo kaybına yardımcı olur.

Kaliteli kırmızı mercimek nasıl anlaşılır?

Yerli mercimek piştikten sonra rengi sapsarı oluyor, ithal mercimek piştikten sonra ise rengi yeşil oluyor. Yerli kırmızı mercimeğin kıvamı daha güzel, ithal kırmızı mercimeğin kıvamı daha sulu sulu oluyor. İthal kırmızı mercimekte her tanesi aynı oranda pişmiyor ve geç pişiyor.

Mercimek çorbası kırmızı mı yeşil mi?

Mercimek çorbası; ana malzemesi kırmızı, yeşil ya da sarı mercimekten oluşan, un, tuz, et suyu, soğan, kırmızı biber, karabiber ve tereyağı ile karıştırılarak hazırlanan bir çorbadır. Ülkemizde mercimek çorbası yapmak için soğanın yanı sıra patates, kereviz veya havuç da kullanılmaktadır.

Mercimek Corbasi ne renk olur?

Bu arada bir püf noktası daha; eğer yerli mercimek kullanırsanız rengi sarı olurken ithal mercimeklerde yeşilimtrak bir renk elde edebilirsiniz. Eğer çorbanızın daha kırmızımsı ya da turuncu renkte olmasını isterseniz kavurduğunuz soğanlara domates ya da biber salçası ekleyebilirsiniz.