İstanbulkart talimat oluşturma nedir?

İçindekiler:

  1. İstanbulkart talimat oluşturma nedir?
  2. Istanbul karta HES kodu nasıl tanımlanır?
  3. İstanbulkart HES kodu nasıl eşleştirilir?
  4. Istanbul karttaki bakiye nasıl öğrenebilirim?
  5. Ücretsiz istanbul kart nerelerde geçerli?
  6. Istanbul dijital kart ne işe yarar?
  7. Istanbul kart dijital kart ne demek?

İstanbulkart talimat oluşturma nedir?

Anlaşmalı banka kartları ile istanbulkart'a seçilebilen tutarda talimat oluşturulabilecektir. NFC destekli telefonlarda istanbulkart'ı telefonun arkasına yaklaştırarak oluşturulan talimatın yüklemesi gerçekleştirilebilecektir.

Istanbul karta HES kodu nasıl tanımlanır?

  1. Hayat Eve Sığar uygulaması ya da SMS üzerinden aldığınız HES kodunu ve kişisel bilgilerinizi İstanbulkart sitesindeki gerekli alanlara doldurarak İstanbulkart ve hes kodunuzu eşleştirebilirsiniz.
  2. İstanbulkart HES kodu tanımlama için tıklayınız.
  3. HES kodu ayrıca kısa mesaj ile de alınabiliyor.
Daha fazla öğe...

İstanbulkart HES kodu nasıl eşleştirilir?

HES yazıp aralarında boşluk bırakılarak sırasıyla T.C. kimlik numarası, T.C. kimlik seri numarasının son 4 hanesi ve paylaşım süresi yazılır ve 2023'e SMS olarak atılır.

Istanbul karttaki bakiye nasıl öğrenebilirim?

Mobil uygulamayla İstanbulkart (akbil) bakiye sorgulaması için Android veya IOS mağazalarından İstanbulkart uygulaması indirilmelidir. Uygulamanın indirilmesinin ardından üyelik açılır. Giriş yapıldıktan sonra bakiye sorgulama gerçekleştirilebilir.

Ücretsiz istanbul kart nerelerde geçerli?

Ücretsiz Seyahat Kartı Nerelerde Geçerli Ücretsiz kullanılan bu seyahat kartı şehir içi ve şehir dışı ulaşımlarda, deniz yolları ulaşımı, demiryolları ulaşımında geçerlidir. Şehir içi demiryolları ve denizyolları ulaşımında seyahat hakkı tamamen ücretsizdir.

Istanbul dijital kart ne işe yarar?

İstanbul'da toplu taşıma araçlarında İstanbulkart'ın yerini artık Dijital kart alıyor. Vatandaşlar bu işlemi gerçekleştirmek için mobil uygulama üzerinden gerçekleştirecekleri bazı aşamaların ardından kartsız bir şekilde metro, tramvay, metrobüs gibi toplu taşımalarda ödemelerini gerçekleştirebilecek.

Istanbul kart dijital kart ne demek?

İstanbulkart Mobil Uygulama' ya yeni eklenen “Dijital Kartım” özelliği sayesinde, anlaşmalı bankalar üzerinden “ Dijital Kartım” hesabınıza yükleme yapabilir, bu hesap üzerinden İstanbulkartlara talimat oluşturabilir, kare kod ile ödeme/geçiş işlemlerinizi cep telefonunuz ile kolayca yapabilirsiniz.