Türkiye ilaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu Başkanı Kimdir?

İçindekiler:

  1. Türkiye ilaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu Başkanı Kimdir?
  2. Türkiye ilaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu nereye bağlı?
  3. Ilaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu ne iş yapar?
  4. Titck açılımı nedir?
  5. Dr Hakkı Gürsöz kimdir?
  6. Tolga Karakan kimdir?
  7. Gözlük tıbbi cihaz mıdır?
  8. Türkiye ilaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu hangi hizmet biriminin görevleri arasında yer alır?
  9. Yan etki bildirimi nasıl yapılır?
  10. Tıbbi Cihaz ve Kozmetik Ürünler Başkan Yardımcılığı biriminin görevleri nelerdir?
  11. ÜTS amacı nedir?
  12. Hakkı Gürsöz nereli?
  13. Harun Kızılay Kimdir?
  14. Hakki Gursoz kimdir?
  15. Optik tıbbi cihazlar nelerdir?
  16. Tıbbi cihazlar nelerdir?
  17. Ilaç yan etki bildirimi nereye yapılır?
  18. Ilaç yan etki bildirimleri TC Sağlık Bakanlığı'nda hangi birime yapılır?

Türkiye ilaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu Başkanı Kimdir?

2019 yılında Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu'nda İlaç ve Eczacılık Başkan Yardımcılığına getirilen Dr. Ecz. Harun Kızılay 2020 yılının Temmuz ayından itibaren Kurum Başkanı olarak görevine devam etmektedir.

Türkiye ilaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu nereye bağlı?

Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu
TİTCK
BağlılığıSağlık Bakanlığı
AdresSöğütözü Mahallesi 2176. Sokak No:5 Çankaya / Ankara
Yıllık bütçe₺ 169.645.000
Yönetici(ler)Doç. Dr. Tolga Tolunay, Kurum Başkanı
6 satır daha

Ilaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu ne iş yapar?

Görev alanına giren ilaç, tıbbî cihaz ve ürünlerin piyasa gözetimi ve denetimini yapmak, gerektiğinde toplatmak, imha etmek veya ettirmek, piyasadaki ürünler için güvenlilik bildirim yöntemlerini belirlemek, gerekli bildirimleri yapmak, laboratuvar analizlerini yapmak veya yaptırmak.

Titck açılımı nedir?

Titck - Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu.

Dr Hakkı Gürsöz kimdir?

HAKKI GÜRSÖZ KİMDİR? 21.09.1975 yılında Çorum'da doğdu. Ortaokulu Çorum Anadolu Lisesinde, liseyi Polatlı Lisesi'nde tamamladı. 2001 yılında Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun olarak tıp doktoru unvanını aldı.

Tolga Karakan kimdir?

2019 yılında Ankara Şehir Hastanesi'nde Onkoloji Hastanesi Başhekim Yardımcısı olarak görev alan Doç. Dr. Tolga Karakan, 2020 yılının Eylül ayında Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu Tıbbi Cihaz ve Kozmetik Ürünler Başkan Yardımcısı olarak atanmıştır. ... Tolga Karakan evli ve bir çocuk babasıdır.

Gözlük tıbbi cihaz mıdır?

Gözlük çerçevesi ve numaralı gözlük camı Tıbbi Cihaz/Medikal Malzeme olduğu halde mevzuatta yapılan değişikliklerle OPTİSYENLİK SERTİFİKASI olmayan Eczanelerde SATILAMAMAKTADIR.

Türkiye ilaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu hangi hizmet biriminin görevleri arasında yer alır?

ÜÇÜNCÜ BÖLÜM Bağlı Kuruluşların Merkez Hizmet Birimleri Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu MADDE 9 –(1) Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumunun hizmet birimleri ve görevleri şunlardır: a) İlaç ve Eczacılık Başkan Yardımcılığı: 1) İlaçlar, ilaç üretiminde kullanılan etkin ve yardımcı maddeler, ulusal ve uluslararası ...

Yan etki bildirimi nasıl yapılır?

GSK ürünleri ile ilgili herhangi bir yan etki meydana gelmesi durumunda, Türkiye Farmakovijilans Merkezi (TÜFAM)'ne (www.titck.gov.tr; e-posta: [email protected]; tel: 00 08; faks: 35 99) veya telefon aracılığı ile (4) veya burayı tıklayarak sayfada bulunan formu doldurup ileterek ...

Tıbbi Cihaz ve Kozmetik Ürünler Başkan Yardımcılığı biriminin görevleri nelerdir?

b) Tıbbi Cihaz ve Kozmetik Ürünler Başkan Yardımcılığı: 1) Tıbbi cihaz ve kozmetikler hakkında düzenleme çalışmalarını yapmak, strateji ve proje geliştirmek ve yürütmek.

ÜTS amacı nedir?

Ürün Takip Sistemi (ÜTS) Projesi: Ülkemizde üretilen veya ithal edilen tüm tıbbi cihazların ve kozmetik ürünlerin üretim bandından satılıp kullanıldığı yere kadar tekil ürün takibini sağlayabilmek, son kullanıcıya kadar ürünü izleyebilmek için geliştirilen bir projedir.

Hakkı Gürsöz nereli?

21.09.1975 yılında Çorum'da doğdu. Ortaokulu Çorum Anadolu Lisesinde, liseyi Polatlı Lisesi'nde tamamladı. 2001 yılında Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun olarak tıp doktoru unvanını aldı.

Harun Kızılay Kimdir?

1988 yılında girdiği Ankara Üniversitesi Eczacılık Fakültesinden 1992 yılında birincilikle mezun oldu. Harun KIZILAY, eczacılık mesleğine ise 1992 yılında Isparta'da serbest eczane açarak başladı. ... 1997 yılında eczanesini Konya'ya taşımış olup halen Konya'da eczacılık faaliyetine devam etmektedir.

Hakki Gursoz kimdir?

HAKKI GÜRSÖZ KİMDİR? 21.09.1975 yılında Çorum'da doğdu. Ortaokulu Çorum Anadolu Lisesinde, liseyi Polatlı Lisesi'nde tamamladı. 2001 yılında Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun olarak tıp doktoru unvanını aldı.

Optik tıbbi cihazlar nelerdir?

Optik Cihazlar Nelerdir?
  • Optik Cihazlar ve Yapabildikleri Analizleri. Çeşitli sınıftaki optik cihaz ya da aletler optik malzemelerin özelliklerini analiz etmek için kullanılmaktadır.
  • İnterferometre. ...
  • Fotometre. ...
  • Polarimetre. ...
  • Reflektometre. ...
  • Refraktometre. ...
  • Spektrometre ya da Monokromatör. ...
  • Otokolimatör.
Daha fazla öğe...

Tıbbi cihazlar nelerdir?

Tıbbi Cihazlar
  • Ultrason Cihazları
  • Koter Cihazları
  • EKG Cihazları
  • Hasta başı Monitörler.
  • Anestezi Cihazları
  • Ventilatörler.
  • Kuvözler.
  • Fototerapi Cihazları
Daha fazla öğe...

Ilaç yan etki bildirimi nereye yapılır?

Ayrıca karşılaştıkları yan etkileri www.titck.gov.tr sitesinde yer alan “İlaç Yan Etki Bildirimi” ikonuna tıklayarak ya da 00 08 numaralı yan etki bildirim hattını arayarak Türkiye Farmakovijilans Merkezi (TÜFAM)'ne bildirmelidirler.

Ilaç yan etki bildirimleri TC Sağlık Bakanlığı'nda hangi birime yapılır?

Bu sistem Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu bünyesinde görev yapan Türkiye Farmakovijilans Merkezi (TÜFAM) tarafından hastalar, hasta yakınları ve sağlık mesleği mensuplarından şüpheli ilaç yan etkileri hakkında bilgi toplamak amacıyla yürütülmektedir.