Adet baş döndürür mü?

İçindekiler:

  1. Adet baş döndürür mü?
  2. Saf regl migren nedir?
  3. Regl iken neden baş ağrır?
  4. Hormonal migren nedir?

Adet baş döndürür mü?

Tıpkı menopoz gibi, adet dönemlerinde görülen premenstrual sendrom da östrojen ve progesteron hormonları arasında dengesizliğe yol açar ve merkezi sinir sistemini etkileyen bazı kimyasallarda değişikliğe yol açabilir Bu değişiklikler ve dengesizlikler baş dönmesinin sebeplerinden olabilirler.

Saf regl migren nedir?

Regl periyodunun 2 gün öncesi ve ilk 3 günü içinde görülen bir baş ağrısı tipi “saf regl migren”dir. Kadınların yaklaşık yarısı regl döneminde migren ataklarına eğilimli hale gelmekle beraber; sadece %10 kadında saf regl migren görülür.

Regl iken neden baş ağrır?

Hormon seviyesinin düşmesi baş ağrısına neden olur Regl sırasında ortaya çıkan migren ataklarının sebebi, kanamadan hemen önce kandaki östrojen hormonu seviyesinin düşmesi ve östrojen hormonunun göstermiş olduğu dalgalanmadır.

Hormonal migren nedir?

Adet öncesi dönemde kadınların vücutlarında bazı hormonel değişiklikler meydana gelir. Artan östrojen değerinin yanı sıra ödem oluşur. Tüm bu etkenler birleştiğinde de migren tipi baş ağrısı belirtileri ortaya çıkabilir. Adet ile paralel seyir izleyen bu migrene, mentrüel migren (adet dönemi migreni) denir.