Yapılandırma nerelere ödenir?

İçindekiler:

  1. Yapılandırma nerelere ödenir?
  2. Vergi Dairesi vadesi geçmiş borç nasıl ödenir?
  3. Yapılandırma günü geçerse ne olur?
  4. Yapılandırma ne zaman ödenecek?

Yapılandırma nerelere ödenir?

Ödemeler, kredi kartı veya banka kartı ile İnteraktif Vergi Dairesi üzerinden veya anlaşmalı bankalar aracılığıyla gerçekleştirilebilecek. Yapılandırma kapsamında yapılan taksit ödemelerinde ikinci taksit ödeme tarihi ise sabit kaldı.

Vergi Dairesi vadesi geçmiş borç nasıl ödenir?

Vergi borçları; vergi daireleri, İnteraktif Vergi Dairesi, E devlet, banka şubeleri ve dijital bankacılık kanallarından ödenebiliyor. Günü geçmiş vergi borçlarını ise vergi daireleri, İnteraktif Vergi Dairesi ve ya E devlet üzerinden ödeyebilirsiniz.

Yapılandırma günü geçerse ne olur?

Kanunda, yapılandırma düzenlemesinden yararlanılmaya devam edilmesi için ilk 2 taksitin süresinde ve tam olarak yatırılması şartı bulunuyor. Bir takvim yılında birden fazla taksitin süresinde ödenmemesi veya eksik ödenmesi halinde de kanun hükümlerinden yararlanma hakkı kaybedilecek.

Yapılandırma ne zaman ödenecek?

Yapılandırılan borçların ilk taksit ödeme süresi de (peşin ödeme süresi dahil) Cumhurbaşkanı Kararı ile 1 ay uzatıldı. Buna göre, vergi dairelerine başvuran ve borçları yapılandırılan mükelleflerin ilk taksitlerini, peşin ödemeyi tercih etmişlerse en geç Pazartesi yapmaları gerekiyor.