AÖF muaf sorumlu değil ne demek?

İçindekiler:

  1. AÖF muaf sorumlu değil ne demek?
  2. Muaf olunan dersin kredisi alınır mi?
  3. AÖF üstten ders alma kaç kredi?
  4. Muaf dersler krediye dahil mi?
  5. Muaf dersler AKTS ye dahil mi?

AÖF muaf sorumlu değil ne demek?

Öğrencilerimiz 2018-2019 Öğretim Yılında Ders İntibakı yapılan bir dersten, MU harf notuyla muaf tutulmuşsa ya da SD harf notuyla sorumlu tutulmamışsa; bu durumdaki öğrencilerimiz bu ders için yarıyıl değişikliği yapılması durumunda bu dersten yine sorumlu olmayacaktır.

Muaf olunan dersin kredisi alınır mi?

Muaf olunan dersin kredisi alınmaz. Bu derslerin kredisi seçmeli dersleri ile tamamlanabilir. Öğrenci isterse muaf olduğu dersi tekrar seçebilir. Başarır ise kredisini alır.

AÖF üstten ders alma kaç kredi?

Her iki durumda da öğrenci, bir yarıyılda en fazla 45 AKTS kredilik ders alabilir. Ancak öğrenci yaz okulunda en fazla 5 ders alabilir. Herhangi bir dönem sonunda tekrar edilen ders bulunması durumunda bu dersten alınan en son not ve kredisi dikkate alınır.

Muaf dersler krediye dahil mi?

SEÇMELİ DERS: Mezuniyet kredisini tamamlamak için, ortak derslerinin yanında alınan derslere denir. MUAF OLMA: Üç kez sınavına girilen ancak başarısız olunan ortak dersin başarma zorunluluğunun ortadan kalkmasına denir. Muaf olunan dersin kredisi kazanılmış olmaz, muaf olunan ders istenirse tekrar alınabilir.

Muaf dersler AKTS ye dahil mi?

d) Muaf edilen derslerin kredileri/AKTS'leri ve notları, üniversitemizde mezuniyet için gerekli olan asgari kredi/AKTS yüküne ve genel akademik not ortalamasına dâhil edilir.