Burun ameliyatı sonrası kötü koku neden olur?

İçindekiler:

  1. Burun ameliyatı sonrası kötü koku neden olur?
  2. Burun ameliyatı sonrası tat alamama normal mi?
  3. Burun ameliyatından sonra ne zaman koku alınır?
  4. Burun ameliyatından sonra koku alamamak normal mi?
  5. Burun estetiği sonrası burun tıkanıklığı ne zaman geçer?
  6. Burun ameliyatı sonrası uyuşukluk ne zaman geçer?

Burun ameliyatı sonrası kötü koku neden olur?

Burun estetiği ameliyatı sonrası 3-4 ay süre ile burunda kötü koku hissi oluşabilir. Bu koku hastalar tarafından yanık kokusu, çürümüş bir şey kokusu, iltihap kokusu, is kokusu gibi tanımlanabilir. Bu koku dışarıdan alınmaz ve her hastada olmaz. Bu kokunun sebebi burunda eriyen ipliklerdir.

Burun ameliyatı sonrası tat alamama normal mi?

Burun ameliyatından sonra koku ve tat duyusunda azalma kalıcı mıdır? Burun ameliyatından sonra koku ve tat duyusu tamponlar alınınca düzelir. Ancak tamamen normale gelmesi için burundan nefes almanın tamamen düzelmesi gerekmektedir.

Burun ameliyatından sonra ne zaman koku alınır?

Rinoplasti ve özellikle rinoseptoplasti (burun içi eğriliğinin de düzeltildiği) operasyonları sonrasında 4-6 hafta koku kaybı olması normaldir. Koku alma reseptörlerinin yer yer dağıldığı dokularda ameliyata bağlı ödem, geçici şişkinlik olur.

Burun ameliyatından sonra koku alamamak normal mi?

Rinoplasti ve özellikle rinoseptoplasti (burun içi eğriliğinin de düzeltildiği) operasyonları sonrasında 4-6 hafta koku kaybı olması normaldir. Koku alma reseptörlerinin yer yer dağıldığı dokularda ameliyata bağlı ödem, geçici şişkinlik olur. Koku kaybı bu dokular iyileştikçe tekrar geri gelir.

Burun estetiği sonrası burun tıkanıklığı ne zaman geçer?

Ameliyattan sonraki ilk 3 ay zaman zaman burnunuzda tıkanıklık ve nefes alma problemi olur. Burun içinde kuruluk, sabah kalktığınız zaman şiş ve burun ucunun hissiz olması gibi sorunlar görülebilir. Telaşlanılacak bir durum yoktur bu şikayetleriniz zamanla geçecektir.

Burun ameliyatı sonrası uyuşukluk ne zaman geçer?

Bir ay içinde hasta, bireysel basit spor aktivitelerine dönebilir, sporunu güvenle yapabilir. Altı hafta içinde burnunuzdaki kemikler yerleşir ve gözlük takmaya başlayabilirsiniz. Altı ay içinde de burun derinizdeki uyuşma geçecektir.