Buğulanmış ayna nasıl temizlenir?

İçindekiler:

  1. Buğulanmış ayna nasıl temizlenir?
  2. Ayna en iyi nasil temizlenir?
  3. Cam ve aynalar nasıl leke bırakmadan silinir?
  4. Banyodaki aynalar nasıl temizlenir?
  5. Aynalar nasıl pırıl pırıl olur?
  6. Aynadaki kalıcı lekeler nasıl çıkar?
  7. Camdaki ince çizikler nasıl giderilir?
  8. Ayna üzerindeki çizikler nasıl giderilir?

Buğulanmış ayna nasıl temizlenir?

Sirkeli su ile temizleme: Bir kabın içerisine bir miktar su ve beyaz sirke ekleyin. Bu oranı 1 litre suya 3 yemek kaşığı beyaz sirke ekleyerek ayarlayabilirsiniz. Tercihiniz ise ılık su olsun. Oluşturduğunuz karışımla yumuşak bir bez yardımı ile aynanızı dairesel hareketler ile silin.

Ayna en iyi nasil temizlenir?

Kuru bir beze cam ve ayna temizleyiciyi sıkın ve dairesel hareketlerle aynanızı temizleyin. Yeterli gelmezse yeni bir bez kullanın. Tüm temizleme bittikten sonra hafif ıslaklık kaldıysa, tüy bırakmayan bir bezle hafifçe kurulayın.

Cam ve aynalar nasıl leke bırakmadan silinir?

- Ayna silmenin en pratik yolu bir litre temiz suya 3 yemek kaşığına kadar beyaz sirke katınız. Daha sonra cam silme bezini karışıma batırınız. Kurulama işlemini leke kalmaması için bir gazete ile yapınız.

Banyodaki aynalar nasıl temizlenir?

Banyo aynasını temizlemek için 1 litre suya bir kaşık sirke koyarak temizleme suyu hazırlayabilirsiniz. Bu suya batırdığınız mikro fiber bezle aynanızı temizleyebilirsiniz. Her seferinde temizleme suyu hazırlamak istemiyorsanız, fısfıslı bir şişeye sirkeli su karışımı koyarak ihtiyaç durumunda kullanabilirsiniz.

Aynalar nasıl pırıl pırıl olur?

Aynaya sirkeli su püskürttükten sonra gazete kağıdıyla nemini alana kadar silerseniz, aynanız tertemiz ve pırıl pırıl olur. Dilerseniz gazete kâğıdını hazırladığınız sirkeli suya batırarak da aynı işlemi yapabilirsiniz.

Aynadaki kalıcı lekeler nasıl çıkar?

Ayna üzerinde gerçekten zorlu lekeler mevcutsa, temizlemek için saf beyaz sirke kullanabilirsiniz. Sirkeyi cama püskürtün veya bir havluyu sirkeye batırın ve ardından havlu vasıtasıyla lekeleri ovalayarak çıkartın.

Camdaki ince çizikler nasıl giderilir?

Tüpten bezin üstüne bezelye tanesi büyüklüğünde diş macunu sıkın. Çizik giderme için en iyisi jel olmayan beyaz diş macunu, özellikle de içinde karbonat bulunandır. Bezi ve diş macununu çizilmiş bölgeye uygula. Küçük ve dairesel hareketlerle 30 saniye boyunca ovalayın.

Ayna üzerindeki çizikler nasıl giderilir?

Karbonat Yöntemi
  1. Temiz bir bezi hafif ıslatarak iyice sıkarak, camı temizleyin ve kurumasını bekleyin.
  2. Bir tatlı kaşığı karbonatı kasede bir tatlı kaşığı su ile macun kıvamına getirin.
  3. Bezi parmağınıza dolayarak karışımı beze bir miktar alarak, camın çizik yerin yaklaşık 30 saniye dairesel hareketler şeklinde ovun.
Daha fazla öğe...