Tablet dağıtımı hangi sınıflar için?

İçindekiler:

  1. Tablet dağıtımı hangi sınıflar için?
  2. Kaç öğrenciye tablet verilecek?
  3. Kime tablet verilecek?
  4. Devlet kimlere tablet verecek?
  5. Tablet için nereye başvurabilirim?
  6. MEB tablet izleniyor mu?

Tablet dağıtımı hangi sınıflar için?

Bakanlık öğrencilerin başarı durumu, eğitim çağındaki kardeş sayısı, ailelerin gelir durumu ve ihtiyaçları baz alarak dağıtım yapıyor. İlkokul, ortaokul ve lise öğrencilerinin uzaktan eğitimde internet sıkıntısı yaşamaması için 25 GB internet paketli tabletler dağıtılıyor.

Kaç öğrenciye tablet verilecek?

Milli Eğitim Bakanlığı 4.faz tablet dağıtımına başladı. Şu ana kadar uzaktan eğitime devam eden ihtiyaç sahibi öğrencilere 3 tablet dağıtımı yapıldı. Ocak ayı sonuna kadar 1 tablet İlkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine verilecek.

Kime tablet verilecek?

500 BİN TABLET BİLGİSAYAR DAĞITILACAK MEB, uzaktan eğitim sürecinde ihtiyaç sahibi öğrencilerin tablet bilgisayar gereksinimlerini karşılamak için ilk aşamada 500 bin öğrenciye tablet bilgisayar ulaştıracak.

Devlet kimlere tablet verecek?

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, 2020-2021 öğrenim yılında uzaktan eğitim ile derslerine devam eden ve maddi durumu iyi olmayan öğrencilerin, tablet ihtiyaçlarının MEB tarafından karşılanacağını açıkladı. Bugün itibariyle, 500 bin öğrenciye ücretsiz tablet dağıtılacak.

Tablet için nereye başvurabilirim?

TABLET BAŞVURUSU NASIL YAPILIR? Ücretsiz tabletler, ailenin gelir durumu, öğrencilerin başarısı ve ihtiyaç durumuna göre İl Milli Eğitim Müdürlükleri tarafından verilecek. Öğrencilerin herhangi bir başvuru yapmasına gerek kalmıyor.

MEB tablet izleniyor mu?

Tabletlerin merkezlerden takip edilebileceğini açıklayan Yenilik ve Eğitim Teknolojileri (YEĞİTEK) Genel Müdürü Dinçer Ateş, “Öğrencinin elindeki tabletle nerelere girildiğini ve ne kadar vakit geçirildiğini izleyebiliyoruz. Tablet açılıp internete bağlandıktan sonra yaptığı tüm yolculuğunu görebiliyoruz” dedi.