Insülin direncine nasıl Baktırılır?

İçindekiler:

  1. Insülin direncine nasıl Baktırılır?
  2. İnsülin direnci ilaçları hangileri?
  3. İnsülin direnci tedavisi nasıl olur?
  4. Insülin direnci olanlar hangi diyeti yapmalı?

Insülin direncine nasıl Baktırılır?

İnsülin direnci testi (HOMA) , kişide insülin direnci olup olmadığını belirlemek amacıyla kullanılan bir testtir. Bu test, matematiksel bir formüldür. 8-10 saatlik açlık sonrası alınan kan şekeri ile açlık insülin düzeyi birbiri ile çarpılarak, 405'e bölünür ve HOMA-IR denilen insülin direnci düzeyi ortaya çıkar.

İnsülin direnci ilaçları hangileri?

Öncelikle ilaçlarınız konusunda hekiminizden ve eczacınızdan bilgi almanızı öneriyor, bu özetten faydalanacağınızı umuyoruz.
  • Biguanid Grubu (Metformin) ...
  • Sulfonilüre Grubu (Glipizid, Glimeprid, Gliburid) ...
  • Meglitinid Grubu (Nateglinid, Repaglinid) ...
  • Tiazolidindion (TZD) Grubu (Pioglitazon, Rosiglitazon)
Daha fazla öğe...

İnsülin direnci tedavisi nasıl olur?

İnsülin direncine kalkan olan beslenmenin omega 3 yağ asidi içeren hayvansal ve bitkisel kaynaklı besinleri tüketmekten geçtiğini unutmayın. Salatalarınıza ya da yoğurdunuza keten tohumu ekleyin, ara öğünlerde ceviz tüketin, haftada en az üç kere somon dahil omega 3'ten zengin yağlı balıkları mutlaka yiyin.

Insülin direnci olanlar hangi diyeti yapmalı?

Glisemik indeksi yüksek olan besinlerden uzak durun, glisemik indeksi düşük olan besinleri daha sık tüketin. Haftada en az 150 dakika yürüyüş veya egzersiz yapın. Sebze ve meyve tüketiminizi düzenli olarak öğünlerinize ilave edin. Günde 4-5 porsiyon sebze, 2-3 porsiyon meyve tüketin.