Kortizon kilo vermeye engel mi?

İçindekiler:

  1. Kortizon kilo vermeye engel mi?
  2. Kortizon istah açar mı?
  3. Kortizonlu iğne neden kilo aldırır?
  4. Kortizon tedavisi tehlikeli mi?
  5. Kortizon krem kilo aldırır mı?

Kortizon kilo vermeye engel mi?

YÜKSEK DOZ, UZUN SÜRE Sadece bir veya iki kez uygulanan kortizon iğnelerinin veya yalnızca birkaç hafta süreyle tatbik edilen kortizon haplarının uzun süreli bir kilo problemine yol açması kolay değildir. Kortizon tedavileri ancak çok yüksek dozlarda ve uzun süreli uygulandıklarında kilo aldırırlar.

Kortizon istah açar mı?

Kortizon kullanan hastalarda iştah çok açılır. Özellikle karbonhidrat içeren besinleri yemeye eğilim artar. Bunun nedeni vücudumuzdaki karbonhidrat (şeker) metabolizmasının bozulmasıdır. Kortizon kan şekerinin yükselmesine neden olur.

Kortizonlu iğne neden kilo aldırır?

Kortizon vücuttaki yağ dağılımını değiştiriyor. Kortizon kullananlarda özel bir tip şişmanlık oluşuyor. Vücutta su ve tuz tuttuğu için, ödem oluşmasına da sebep oluyor. Kortizondan kaynaklanan kilo alımlarında yağ, karın bölgesi ve arkada iki kürek kemiğinin arkasındaki bölgede birikiyor, yüz şişiyor.

Kortizon tedavisi tehlikeli mi?

Uzun süreli kortizon tedavisi katarakt gelişimine neden olabilir. •Kortizonun vücutta su ve tuz tutar.Dolayısıyla özellikle böbrek, kalp yetmezliği ve hipertansiyon gibi hastalıklara sahip kişilerde önemli sorunlara neden olabilir. •Kortizonun böbrekler üzerindeki potasyumu atma özelliği de vardır.

Kortizon krem kilo aldırır mı?

Birkaç kez kortizon iğnesi kullanmak ve ya kısa süreli ilaç kullanımı kilo alımına yol açmayacağı gibi kortizonlu kremler de kilo aldırmamaktadır.