Evlilik kıdem tazminatı ne kadar?

İçindekiler:

  1. Evlilik kıdem tazminatı ne kadar?
  2. Evlilik kıdem tazminatı nasıl alınır?
  3. Evlilik nedeniyle istifa eden kadın işçi kıdem tazminatı alabilir mi?
  4. Istifa mektubu nasıl yazılır örnek?

Evlilik kıdem tazminatı ne kadar?

Evlilik tazminatı almaya hak kazanan kadınlar örneğin 10 yıldır çalışmakta olan bir kadın işçinin asgari ücretli kıdem tazminatı 2020 yılında 29.430 lira gibi olur. Eğer asgari ücretli bir çalışan iseniz 1 yıllık çalışmanızdan dolayı alacağınız tazminat tutarı 2943 TL civarı olmaktadır.

Evlilik kıdem tazminatı nasıl alınır?

Kadın işçinin evlenip işten ayrılarak kıdem tazminatı alabilmesi için yapması gereken bu evliliği gerekçe göstererek iş sözleşmesini sonlandırmaktır. Burada en önemli şart, evlenen kadın işçinin kıdem tazminatı alabilmesi için evlenme tarihinden itibaren 1 yıl içinde bu nedene dayalı olarak işten ayrılmasıdır.

Evlilik nedeniyle istifa eden kadın işçi kıdem tazminatı alabilir mi?

Evlilik sebebiyle yapılan istifa sonucunda kıdem tazminatına hak kazanma durumu yalnızca kadın işçiler için öngörülmüştür. Bu nedenle erkek işçinin evlenmesi halinde bu evliliği gerekçe göstererek iş akdini sonlandırması ve kıdem tazminatına hak kazanması mümkün değildir.

Istifa mektubu nasıl yazılır örnek?

Pozisyonunda çalışmaktayım. Kişisel sebepler nedeniyle kendi isteğimle …../…./ …. tarihinden itibaren işimden ayrılmak istiyorum. İşten ayrılışım nedeniyle tarafıma ödenmesi gereken sosyal hak ve güvencelerimin ödenerek işten ayrılışımın gerçekleştirilmesini talep ediyorum. Gereğinin yapılmasını arz ederim.