Mutfak Dolaplarindaki yağ lekesi nasıl çıkar?

İçindekiler:

  1. Mutfak Dolaplarindaki yağ lekesi nasıl çıkar?
  2. Aspiratör deki yağ lekesi nasıl çıkar?
  3. Yağlı zemin nasıl temizlenir?
  4. Yağlı fayans nasıl temizlenir?

Mutfak Dolaplarindaki yağ lekesi nasıl çıkar?

Mutfak Dolaplarını Temizlemek İçin Pratik Fikirler Elma sirkesi tam bir yağ çözücüdür. Üstelik para vererek aldığınız kimyasal ürünlerden daha sağlıklıdır. Hem sizin için hem de dolaplarınızın daha az zarar görmesi ve aşınmaması için elma sirkesi ve ılık bir bez yardımı ile dolaplarınızı silebilirsiniz.

Aspiratör deki yağ lekesi nasıl çıkar?

Kaynayan suyun içerisine soda ekleyin ve genişçe bir kaba alın. Kabın içerisine çıkardığınız aspiratör filtresini koyun ve yaklaşık 5 dakika bekletin. Sürenin sonunda tüm lekelerden kurtulacaksınız.

Yağlı zemin nasıl temizlenir?

En etkili yöntemlerden biri yağ lekesine tuz serpmektir. Biraz bekledikten sonra bulaşık deterjanıyla yıkayabilirsiniz. Diğer bir yöntem ise karbonat dökerek diş fırçası ile fırçalamanız olacaktır. Sonrasında lekenin üzerine leke çıkarıcı uygulayın ve 1-2 dakika kadar bekletin.

Yağlı fayans nasıl temizlenir?

Beyaz sirke ve soda: Süngerin üstüne biraz soda ve biraz beyaz sirke koyup direk fayans aralarında bulunan derzleri ovalayabilirsiniz. Ovaladıktan sonra en az 10 dakika bekletin ve ıslak bezle durulayın. Fayans araları yani derzleri çıkarmak için diş fırçasıyla da ovalayabilirsiniz.