Hayızlı iken Fatiha okunur mu?

İçindekiler:

  1. Hayızlı iken Fatiha okunur mu?
  2. Regl olan kadın dua okuyabilir mi?
  3. Regl iken tesbih çekmek için abdest alınır mı?
  4. Regl olan kadın Kuran okuyabilir mi?
  5. Adetliyken salavat çekmek günah mı?

Hayızlı iken Fatiha okunur mu?

aDETLİYKEN FaTİHa OKUNaBİLİR Mİ? : Fatiha dua niyetiyle adetli regli döneminde okunabilir. ayrıca Kur'an'daki duaya benzeyen ayetler de Kur'an okuma niyetiyle değil de dua maksadıyla regli dönemlerinde okunabilir.

Regl olan kadın dua okuyabilir mi?

İslam dünyasında kadınların adetli ve loğusa dönemlerinde dua okumalarında herhangi bir sakınca olmadığı görüşür hakimdir. Kadınların bu dönemde dua okuyabilecekleri gibi dua niteliğinde olan ayeti kerimleri de okumalarında bir sakınca olmadığını beyan ediyor.

Regl iken tesbih çekmek için abdest alınır mı?

Hatta namazsız olan kadınların bu günlerde gücünün yettiğince tevhid ve tehlil ile meşgul olması hayırlıdır. Abdest alarak güzelce tesbihler çekilebilir, salavatlar getirilebilir.

Regl olan kadın Kuran okuyabilir mi?

Adetliyken regl döneminde namaz kılınır ?: Adet (regl) olan bir kadının Kur'anı Kerim okuması gibi namaz kılması da haramdır. Adetliyken kuran okunamasa da kuranın dinlenmesinde bir sakınca yok. ... Ayrıca Kur'an'daki duaya benzeyen âyetler de Kur'an okuma niyetiyle değil de dua maksadıyla regli dönemlerinde okunabilir.

Adetliyken salavat çekmek günah mı?

Hayızlıyken yani adetliyken salavat getirmek, tesbih çekmek mubahtır, Kuran-ı Kerim dinlenebilir. Ay başı olan kadının adetli iken camiye girip giremeyeceği ile ilgili de "Hiç bir hayızlı veya cünüp mescide giremez." (İbn Mâce, Tahâre, 92; Dârimî, Vudû',116) hadis-i şerifi bulunmaktadır.