Defter beyan sistemine nasıl giriş yapılır?

İçindekiler:

  1. Defter beyan sistemine nasıl giriş yapılır?
  2. Defter beyan uzatıldı mı?
  3. Defter beyana nasil kayit olunur?
  4. Kdvler ne zaman son?
  5. E-defter-beyan ne zaman gönderilecek?
  6. Defter beyanı nasıl yapılır?

Defter beyan sistemine nasıl giriş yapılır?

Sisteme Nereden ve Nasıl Giriş Yapılacaktır? Defter-Beyan Sistemine kullanıcı kodu veya Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Numarası (TCKN) ve şifre bilgileri kullanılarak www.defterbeyan.gov.tr adresi üzerinden giriş yapılacaktır.

Defter beyan uzatıldı mı?

tarihli ve 134 Sıra No.lu Vergi Usul Kanunu Sirküleri ile, günü sonuna kadar verilmesi gereken Gelir ve Kurum Geçici Vergi Beyannamelerinin verilme süreleri ile bu beyannameler üzerine tahakkuk eden vergilerin ödeme süreleri Pazartesi günü sonuna kadar uzatılmıştır.

Defter beyana nasil kayit olunur?

Başvuru Nereden Yapılabilir? Başvurular, mükelleflerin gelir vergisi yönünden bağlı bulundukları vergi dairesi aracılığıyla veya www.defterbeyan.gov.tr adresi üzerinden yapılabilir.

Kdvler ne zaman son?

Sosyal Güvenlik Kurumunun (SGK) yazılı açıklamasında, Gelir İdaresi Başkanlığı'nca yayımlanan 8 Temmuz 2021 tarihli ve 136 Sıra Nolu Vergi Usul Kanunu Sirküleri ile 26 Temmuz 2021 günü sonuna kadar verilmesi gereken Katma Değer Vergisi, Damga Vergisi ve Muhtasar ve Prim Hizmet Beyannamelerinin verilme süreleri ile bu ...

E-defter-beyan ne zaman gönderilecek?

Ay / DönemGelir Vergisi mükellefleri (Gerçek kişiler)Kurumlar Vergisi mükellefleri (Tüzel kişiler)
OCAK
ŞUBAT
MART30 Haziran 202030 Haziran 2020
NİSAN31 Temmuz 202031 Temmuz 2020
8 satır daha

Defter beyanı nasıl yapılır?

Defter-Beyan Sistemini kullanmak zorunda olan mükelleflerin, Sistemi kullanmaya başlayacakları takvim yılından önceki ayın son gününe kadar (bu gün dahil) www.defterbeyan.gov.tr adresi üzerinden veya gelir vergisi yönünden bağlı bulundukları vergi dairesi aracılığıyla başvuru yapmaları gerekmektedir.