Sicil numarasi nasil yazilir?

İçindekiler:

  1. Sicil numarasi nasil yazilir?
  2. SGK sicil numarası kac haneli?
  3. Sosyal sigorta numarası kaç haneli olur?
  4. SGK numarası nasıl yazılır?
  5. SGK dosya numarası nedir?

Sicil numarasi nasil yazilir?

Sosyal Güvenlik Kurumu sicil numarası 26 haneden oluşmaktadır. Örneğin 2 10999 0 gibi numaralar iş yeri sicil numarasıdır. Eğer alt taşeron bir firma bulunuyorsa alt taşeronu tescil sırasına göre 001, 002 gibi devam etmektedir.

SGK sicil numarası kac haneli?

Vergi dairesindeki veya ticaret sicil deki faaliyet koduna uygun olması lazımdır. "01 ve 01 sayıları eski ve yeni olan şube kodlarıdır. "9999999" 7 sayıdan oluşan SGK işyeri sicil numarasıdır. "034" işverenin bağlı bulunduğu Sosyal Güvenli Merkezinin il kodudur.

Sosyal sigorta numarası kaç haneli olur?

4.1.8. SSK Sicil No: Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından sigortalıya verilen 7 haneli numaradır.

SGK numarası nasıl yazılır?

a) Saymanlık ve kurum numarası; oniki haneli olup altı hane saymanlık numarası ve altı hane kurum numarasından oluşur. Saymanlık numarasının ilk iki hanesi saymanlığı, takip eden iki hanesi sigortalının çalıştığı işyerinin bulunduğu ili, son iki hanesi ise ilçe kodunu ifade eder.

SGK dosya numarası nedir?

SGK iş yeri numarası, 4A yani SSK kapsamında sigortalı çalışanı bulunan işverenlerin Sosyal Güvenlik Kurumu'na açtırmak zorunda oldukları dosyaların tescil numaralarıdır. Dolayısıyla SGK işyeri sicil numarası alma, kurulan iş yerinin sigortaya bağlanmasının ardından otomatik olarak gerçekleşmektedir.