Midede su toplanması neden olur?

İçindekiler:

  1. Midede su toplanması neden olur?
  2. Vücut neden su topluyor?
  3. Karında sıvı birikmesi nasıl anlaşılır?
  4. Vücudun su toplaması ne anlama gelir?

Midede su toplanması neden olur?

Karında normalde sıvı yoktur. Ascit, karın içinde bulunan organlarla karın duvarı arasında birikir. En önemli sebebi kronik karaciğer yetersizliğidir, diğer nedenler ise; kalp ve böbrek yetersizlikleri ve kanserdir. Çok nadir sebeplerden ise pankreatit, hipotiroidi, tüberküloz ve malnütrüsyonlardır.

Vücut neden su topluyor?

Kabaca; iltihap, kanser, damar tıkanıklığı, çeşitli organ yetmezlikleri ve ek olarak birçok nedenden dolayı, vücut boşluklarında sıvı toplanır. Aşağı yukarı her insan hayatında en az bir kere zatürre (pnömoni-akciğer iltihabı) olur.

Karında sıvı birikmesi nasıl anlaşılır?

Daha fazla miktarda sıvı toplanması halinde karında şişkinlik hissi ortaya çıkar. Asit miktarı arttıkça karın dışarıdan görünür şekilde şişmeye başlar. Karın boşluğunda aşırı miktarda asit biriktiğinde hasta nefes almakta güçlük çekebilir.

Vücudun su toplaması ne anlama gelir?

Herhangi bir damarda olması gerekenden daha fazla sıvı bulunursa, sıvı dokuların direncini kırarak etrafına sızmaya ve ödem oluşturmaya başlar. Böbreklerin yeterli çalışmaması sonucunda vücutta su birikir. Bacaklarda, göz kapakları etrafında, karında, hatta akciğer ve diğer dokularda sıvı birikir.