Ruhsat belge seri numarasını nasıl öğrenebilirim?

İçindekiler:

  1. Ruhsat belge seri numarasını nasıl öğrenebilirim?
  2. Araç tescil tarihi nasıl öğrenilir?
  3. Tescil model yılı ne demek?
  4. Ruhsat seri no nasil yazilir?

Ruhsat belge seri numarasını nasıl öğrenebilirim?

İşte, o konu hakkında detaylı bilgler. Ruhsat Seri No, ruhsat içerisinde adres bilgilerinin bulunduğu sayfanın sağ alt köşesinde yer almaktadır. Bu numara iki harf ve 6 rakamdan oluşmaktadır. Dolayısıyla Seri No istendiği zaman bu numaranın verilmesi gerekmektedir.

Araç tescil tarihi nasıl öğrenilir?

Bu seçenekler; e-Devlet, SMS, Emniyet Genel Müdürlüğü internet sitesi ve Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi'dir. Sorgulama ile tescil birimi, trafiğe çıkış tarihi ve aracın çalıntı olup olmadığı da kontrol edilebilir. Sürücüler tarafından en fazla kullanılan sorgulama seçeneği, e-Devlet ile sorgulamadır.

Tescil model yılı ne demek?

Artık model yılı otomobilin üretildiği yılın ocak ayından itibaren tescil edilecek. ... Buna göre 'ten itibaren araç hangi tarihte üretilirse üretilsin o model yılına ait olacak.

Ruhsat seri no nasil yazilir?

Ruhsat belgesinin seri numarası, ruhsatın kime ait olduğunu gösteren belgenin en alt sağ köşesinde yer alır. Bu numara ise iki harf ve altı rakamdan oluşmaktadır. Aracın tescil işlemi tamamlandıysa, ruhsat çıkartıldıysa ve daha önce sigorta işlemleri uygulandıysa, talep edilecek olan belge araç seri numarası olacaktır.