2 kez KYK kredi alabilir mi?

İçindekiler:

  1. 2 kez KYK kredi alabilir mi?
  2. Kyk kredi alanlar tekrar başvurabilir mi?
  3. Kyk öğrenim kredisi herkese çıkar mı?
  4. 2 sene KYK alınır mı?
  5. Vakıf Bursu KYK bursunu etkiler mi?
  6. KYK dan kredi alanlar bursa başvurabilir mi?
  7. KYK yurt tekrar çıkar mı?

2 kez KYK kredi alabilir mi?

KYK öğrenim kredisini lisans düzeyindeyken ala biri ikinci bir üniversite okumaya karar verirse ne yazık ki 2.kez kredi alamaz. Bunun için özel kurumlara başvurmanız gerekiyor.

Kyk kredi alanlar tekrar başvurabilir mi?

Tekrar başvursam burs alma ihtimalim var ? Hayır. Ancak kredi aldıktan sonra KYK öncelikli öğrenci durumuna düşerseniz, KYK'ya başvurmanız halinde krediniz bursa dönüşür.

Kyk öğrenim kredisi herkese çıkar mı?

KYK öğrenim kredisi başvuru yapan herkese çıkmaktadır. Ancak bazı istisnaları bulunmakta.

2 sene KYK alınır mı?

KYK bursu veya öğrenim kredisi ön lisans mezunları için 2 yıl alınır. Lisans mezunları 4 yıl boyunca öğrenim kredisi veya burs alabilir. Hazırlık okumak zorunda olanlar için öğrenim kredisi 5 yıl alınır ve 12 ay boyunca aylık verilir.

Vakıf Bursu KYK bursunu etkiler mi?

Evet. Vakıflar Genel Müdürlüğü Yükseköğrenim Burs Yönetmeliğinin 5. Maddesinin (e) fıkrasına göre kamu kurumlarından karşılıksız eğitim yardımı ve burs alan öğrenciler yükseköğrenim bursundan yararlanamaz. ... Hem KYK'ya hem de Vakıflar Genel Müdürlüğüne burs başvurusu yapılabilir.

KYK dan kredi alanlar bursa başvurabilir mi?

Hayır. Ancak kredi aldıktan sonra KYK öncelikli öğrenci durumuna düşerseniz, KYK'ya başvurmanız halinde krediniz bursa dönüşür.

KYK yurt tekrar çıkar mı?

Evet, yeniden müracaat edebilirsiniz. İkinci lisans eğitiminizin normal süresi kadar barınma hakkınız vardır. Fazladan herhangi bir ücret ödemezsiniz.