Doğum suyu sızıntı şeklinde gelir mi?

İçindekiler:

  1. Doğum suyu sızıntı şeklinde gelir mi?
  2. Gebelikte su gelmesini nasıl anlarız?
  3. Adaçayı doğumu tetikler mi?
  4. Bebeğin doğum kanalına girmesi için ne yapmalıyım?
  5. Hamileyken suyunun geldiğini nasıl anlarsın?

Doğum suyu sızıntı şeklinde gelir mi?

Suyun gelmesi: Bebeği koruyan su kesesi gerilmelerin ve kasılmaların etkisiyle yırtılabilir. Bu nedenle amniyon suyu rahimden dışarı akar.Su kesesi üst bölgeden ve sıyrık şeklinde yırtılmışsa amniyon suyu sızıntı şeklinde akabilir.

Gebelikte su gelmesini nasıl anlarız?

Zar rahmin üstünden yırtılırsa sıvı seyrek ve yavaş gelir. Anne adayı bacaklarının arasından gelen sıvıyı akıntı ile karıştırabilir. Devamlı olabileceği gibi belirli zamanlarda da gelebilen sıvıya kasılmalar eşlik ediyorsa hazır olun doğum zamanı geliyor demektir!

Adaçayı doğumu tetikler mi?

Hamileliğin ilk aylarında adaçayı tüketilmesi düşük riskini arttırmaktadır. Hamileliğin son aylarında adaçayı tüketilmesi ise erken doğum riskine neden olmaktadır.

Bebeğin doğum kanalına girmesi için ne yapmalıyım?

Hamileliğin son aylarına gelindiğinde vücudu rahatlatacak ve kaslarınızı gevşetecek bazı hareketler yapmak, bebeğinizin aşağıya inişini de kolaylaştıracaktır. Özellikle dizleri iki tarafa geniş şekilde açarak oturmak veya karnınızın aşağıya doğru sarkmasını sağlayarak durmak, rahim ağzına baskıyı arttıracaktır.

Hamileyken suyunun geldiğini nasıl anlarsın?

Akıntı ne kadar yoğun olursa olsun asla bacağa su dökülmüş gibi hissettirmez. Amniyon sıvısının gelmesi ile sonuçlanan suyun gelmesi durumunda ise aynı normal su gibi berrak ve akışkandır. Eğer bebek kakasını yapmışsa koyu kahve ya da yeşil renkleri de gözlemlenebilir.