Epidural normal doğum mu sezeryan mı?

İçindekiler:

  1. Epidural normal doğum mu sezeryan mı?
  2. Normal doğum olup olmadığı nasıl anlaşılır?
  3. Hamilelikte Doğum tarihi ne zaman belli olur?
  4. Neye göre sezeryan?
  5. Sezaryen hangi hafta karar verilir?

Epidural normal doğum mu sezeryan mı?

Epidural Anestezi (Ağrısız Doğum) Normal doğum ve sezaryen doğumda da kullanılabilir. Lokal anestezi yöntemidir. Genel anestezi yöntemine göre daha az riskli bir yöntemdir. Başlayan doğum sancılarının hissedilmesini engeller.

Normal doğum olup olmadığı nasıl anlaşılır?

Normal doğum belirtileri Örneğin nişan gibi bazı belirtiler hiç fark edilmeyebilir ya da ortaya çıkmayabilir. Normal doğum belirtileri; nişan denilen kanlı akıntı, düzenli kasılmalar, suyun gelmesi, sırt ağrısı, hafifleme hissi, enerjik ve mutlu hissetme, sık sık idrara çıkma ihtiyacı olarak sıralanabilir.

Hamilelikte Doğum tarihi ne zaman belli olur?

Başta da söylediğimiz gibi doğum tarihi tahmin edilebilir, bu da son adet tarihinizden hesaplama yapılarak anlaşılır. Eğer adet tarihinizi eksik ya da yanlış biliyorsanız bu hesaplama da tam tarihi vermez. Tahmini doğum tarihi son adet tarihinizden 40 haftaya kadar hesaplanır. Normal gebelik haftası 37-39 haftadır.

Neye göre sezeryan?

Sezaryen kararı en sık doğum eylemi başladıktan sonra doğumun ilerlememesi ve fetal distres geliştiği durumlarda verilmektedir. Şu unutulmamalıdır: Bebeğin vücudu çıkana kadar herhangi bir dönemde normal doğumdan vazgeçilerek bebeğin sezaryen ile doğması kararı verilebilir!

Sezaryen hangi hafta karar verilir?

Sezaryen doğum yapılacak kişilerde hamilelik süresinin en azından 37. haftaya kadar ilerlemesi beklenir. Ve bu tarihten sonra doğum yapılabilir. Ancak en ideal olan durum, sezeryan doğumun hamileliğin 39. haftasından itibaren yapılmasıdır.