Kazan mantısı nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Kazan mantısı nasıl yapılır?
  2. Çorum mantısı etsiz mi?
  3. Çorum mantısının içinde ne var?
  4. Corum Mantisi nedir?
  5. Kayseri sulu mantı nasıl yapılır?
  6. Sulu içli mantı nasıl yapılır?

Kazan mantısı nasıl yapılır?

Kazan Mantısı 🥟 🌸Su 🌸Tuz . Su,tuz ve daha sonra un ekleyerek hamurumuzu yoğuruyoruz kıvam aldıktan sonra bıçak yardımıyla küçük kareler elde ediyoruz ve dört köşesinden büküyoruz. Kaynayan suyun içerisine mantıları ilave ediyoruz.Piştikten sonra süzerek servis tabağına alıyoruz.

Çorum mantısı etsiz mi?

Çorum Mantısı - 1000 gr - EtsizSungurlu Kadın Kooperatifi Üretimidir.İçindekiler;Buğday unu, İçme suyu, TuzMantı içinde et yoktur. Pişirdiğiniz mantı üzerine yoğurt ve zevkinize göre hazırladığınız kıyma sosunu ilave edebilirsiniz.

Çorum mantısının içinde ne var?

Çorum Mantısı Tarifi İçin Malzemeler
  • İstediğiniz miktarda kıyma.
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • Hazır mantı
  • 1 yemek kaşığı salça.
  • Bi miktar su.
  • 1 tatlı kaşığı nane.
  • 1 2 tatlı kaşığı pul biber.
  • Yoğurt.
Daha fazla öğe...

Corum Mantisi nedir?

Çorum mantısını diğer mantılardan farklı kılan öncesinde kızartılıyor olması. Farklı bir mantı çeşidi olan Çorum mantısının kıyması hamur ile birleştiğinde eşsiz bir lezzete kavuşuyor. Kuru mantı olarak da bilinen Çorum mantısı son zamanların en çok aranan mantı çeşitleri arasında yer alıyor.

Kayseri sulu mantı nasıl yapılır?

Soğanlar incecik doğranır, tereyağında kavrulur. Sonra 1 kaşık salça eklenir, sonra baharatlar eklenip sıcak suyunu da ekleyip suyu kaynatıyoruz. Sonra 1 tatlı kaşığı tuz ekliyoruz. Sonra karıştıra karıştıra mantıyı döküyoruz, 2 dk yüksek ateşte sonra 15-20 dk kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz.

Sulu içli mantı nasıl yapılır?

Sıvı yağ, tereyağ, salça kavrulur. Pulbiber, kara biber ve Bayburt yöresine ait dargun koyulur, dargun yoksa eğer nane de koyabilirsiniz. 1 dakika daha kavrulur ve kaynar su koyulur ve mantı da ilave edilir, karıştırılır. 10 dakika kadar pişer ara ara karıştırılır ve ocağın altını kapatılır.