Dudak damak yarığı neden olur?

İçindekiler:

  1. Dudak damak yarığı neden olur?
  2. Dudak damak yarığı genetik mi?
  3. Bebekler neden yarık dudak doğar?
  4. Yarık dudak tedavisi nasıl olur?
  5. Gebelikte yarık dudak neden olur?
  6. Dudak yarığı nasıl geçer?

Dudak damak yarığı neden olur?

Hastalığın nedeni günümüzde tam olarak bilinmemektedir ancak yarık dudak ve damak oluşturan faktörler başında akraba evlilikleri, gebelikte sigara ve alkol kullanımı, epilepsi ilaçları, warfarin gibi kan sulandırıcı ilaçlar, romatizma ilaçları, vitamin ve folik asit eksiklikleri gelmektedir.

Dudak damak yarığı genetik mi?

Yarık dudak ve damak oluşma nedenleri çok ayrıntılı incelenmiştir ve oluşumunda hem genetik faktörlerin hem de çevresel faktörlerin rol oynadığı görülmüştür. Genetik faktörler tüm yarıkların %5-10'unda rol oynarlar. Eğer ailede yarık dudak ve damak anomalisi varsa bebekte de olma riski artmaktadır.

Bebekler neden yarık dudak doğar?

Deneysel olarak kortizon yüksek dozda gebe hayvanların yavrularında yarık dudak damak oluşumuna neden olabilir. Yine annenin hamileliğin ilk 3 ayında geçireceği bir kızamıkçık enfeksiyonu yarık oluşumuna neden olur. Sigara içmenin ve bazı vitamin eksikliklerinin de yarık oluşumunda etkisi olduğu gösterilmiştir.

Yarık dudak tedavisi nasıl olur?

Yarık dudak tedavisi için farklı teknikler uygulanmakla ile birlikte temelde flep cerrahisi olarak tanımlanan, dokuların kaydırılma yöntemi ile kas onarımını içeren yöntem uygulanmaktadır. Yarık taraftan doku ilerletmesi ve yarık olmayan taraftan dokuların çevrilmesi ile yarık kapatılabilmektedir.

Gebelikte yarık dudak neden olur?

Çevresel faktörler yarık oluşumunda daha etkin rol oynarlar ve çoğu zaman spesifik bir neden bulunamaz. Deneysel olarak kortizon yüksek dozda gebe hayvanların yavrularında yarık dudak damak oluşumuna neden olabilir. Yine annenin hamileliğin ilk 3 ayında geçireceği bir kızamıkçık enfeksiyonu yarık oluşumuna neden olur.

Dudak yarığı nasıl geçer?

Dudak çatlamasına ne iyi gelir?
  1. Toz şeker. Toz şeker, dudaklarınızdaki ölü dokulardan kurtulmanızı sağlayacak ve ölü hücre oluşumunun da önüne geçecektir. ...
  2. Bal. Antibakteriyal özelliğe sahip balı tek başına da kullanabilirsiniz. ...
  3. Salatalık. ...
  4. Aloe vera. ...
  5. Hindistan cevizi yağı ...
  6. Süt ve gül yaprakları ...
  7. Su.