Üniversite okuyan YKS ye girebilir mi?

İçindekiler:

  1. Üniversite okuyan YKS ye girebilir mi?
  2. Üniversite okuyorum başka üniversiteye girebilir mi?
  3. Üniversite sınavına tekrar girilebilir mi?
  4. YKS de sadece AYT ye girilir mi?
  5. YKS tercih yaparsak okul puanı düşer mi?
  6. Üniversiteye yerleştikten sonra TYT puanı kullanılabilir mi?
  7. OBP puanı ne zaman kesilir?
  8. Tercih yapınca okul puanı ne kadar düşer 2020?

Üniversite okuyan YKS ye girebilir mi?

Yükseköğretim Kurumları Sınavına (YKS) kimler başvurabilir? Ortaöğretim kurumlarının (lise veya dengi okullar, açık öğretim liseleri) son sınıfında olanlar veya bir ortaöğretim kurumundan mezun olanlar sınava başvurabilirler.

Üniversite okuyorum başka üniversiteye girebilir mi?

Öncelikli olarak bir üniversitede kaçıncı sınıfta olduğu fark etmeksizin eğitim alan bir üniversite öğrencisinin başka üniversiteyi kazanması halinde ikisine birden kayıt yaptırabilme ve ikisinde birden okuyabilme hakkı bulunmuyor. Yani bu durumda öğrencinin iki üniversiteden birisinde karar kılması gerekiyor.

Üniversite sınavına tekrar girilebilir mi?

YKS'ye hazırlanan ya da üniversite sınavına yeniden girmek isteyenler pek çok konuda araştırma yapıyor. Üniversite sınavına girmek isteyenler, sınavlar için bir sınır olup olmadığını merak ediyor. Ancak YKS'ye girmek için bir sınırlama yok.

YKS de sadece AYT ye girilir mi?

Temel Yeterlik Testi'ne (TYT) girerek, Alan Yeterlik Testleri'ne (AYT) girmeden 2 yıllık bir bölüm okuyabilirsiniz. Ancak TYT'ye girmeden AYT oturumuna girmek mümkün değildir.

YKS tercih yaparsak okul puanı düşer mi?

Evet. 2020-YKS puanlarıyla bir yükseköğretim programına yerleştirilen veya özel yetenek sınavı sonucu kayıt olan adayların ortaöğretim başarı puanlarına ilişkin katsayıları yarıya düşürülür. Geçen yıl 2020-YKS puanımla merkezi yerleştirmede bir yükseköğretim programına yerleştim, fakat kayıt yaptırmadım.

Üniversiteye yerleştikten sonra TYT puanı kullanılabilir mi?

Temel Yeterlilik Testi (TYT) puanı 200 ve üzeri adaylar istedikleri takdirde bu puanlarını 2 yıl boyunca kullanabileceklerdir. YKS 'deki köklü değişikliklerden birisi de TYT puanının geçerlilik süresinin 2 yıl olmasıdır. Daha önceki üniversiteye giriş sınavlarında hiçbir sınavın sonucu iki yıl geçerli olmamıştı.

OBP puanı ne zaman kesilir?

Ortaöğretim Başarı Puanı'nın bir süresi yoktur. Fakat herhangi bir üniversiteye kayıt olduktan sonra yarı yarıya kesilir.

Tercih yapınca okul puanı ne kadar düşer 2020?

Evet. 2020-YKS puanlarıyla bir yükseköğretim programına yerleştirilen veya özel yetenek sınavı sonucu kayıt olan adayların ortaöğretim başarı puanlarına ilişkin katsayıları yarıya düşürülür.