Mavi plaka kime ait?

İçindekiler:

  1. Mavi plaka kime ait?
  2. Mavi plaka neyin?
  3. Mavi plaka neyi temsil eder?
  4. JAA plaka ne demek?
  5. Emekli arabasi ne kadar kalir Türkiyede?
  6. Jandarma plakası neden JAA?

Mavi plaka kime ait?

Mavi plakalar Emniyet Genel Müdürlüğü'ne bağlı olan ve resmi araç statüsünde kabul edilen araçlarda kullanılır. Mavi zemin üzerine beyaz harf ve rakamlardan oluşan bu plakaların üzerinde il kodundan sonra A, AA ya da AAA harfleri bulunur ve plaka sonundaki rakamlar aracın bağlı olduğu şubeyi gösterir.

Mavi plaka neyin?

Mavi Plaka Mavi zemin üzerine beyaz karakterlerin yer aldığı plakalar Emniyet Genel Müdürlüğü'ne bağlı resmi polis araçları tarafından kullanılıyor.

Mavi plaka neyi temsil eder?

Mavi Plaka Mavi zemin üzerine beyaz karakterlerin yer aldığı plakalar Emniyet Genel Müdürlüğü'ne bağlı resmi polis araçları tarafından kullanılıyor. İl kodunun ardından A, AA veya AAA harflerinin yer aldığı bu plakaların sonundaki sayılar ise aracı kullanan ekibin bağlı olduğu büro veya şubeyi temsil ediyor.

JAA plaka ne demek?

Jandarma ve Sahil Güvenlik araçlarındaki plaka değişikliğ. "Karayolları Trafik Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik"e göre, Jandarma Genel Komutanlığına ait araçlara, "JAA"dan "JZZ"ye kadar harf ve üçlü rakam, Sahil Güvenlik Komutanlığına ait araçlara ise "SGH" harf grubu ve üçlü rakam verilecek.

Emekli arabasi ne kadar kalir Türkiyede?

Cevap: Türkiye Gümrük Bölgesi dışında yerleşik Türk vatandaşı, çifte vatandaş veya mavi kart sahibi kişilerin (emekliler dahil) taşıtları Türkiye'de 730 güne kadar kalabilir.

Jandarma plakası neden JAA?

A harfi asayiş kelimesini temsil etmektedir. 99 JAA 999 ile arası (mavi zemine beyaz karakterler). Doğrudan Jandarma'ya bağlı olan ekip otosu, devriye aracı, mobil karakol gibi araçlara verilen plakadır. Araçlar il jandarma komutanlığına bağlı olduğundan bağlı olunan karakol ya da komutanlık belirtilmez.