Berât gecesi kurandan ne okumalı?

İçindekiler:

  1. Berât gecesi kurandan ne okumalı?
  2. Berat Kandili'nde Kur an'dan ne okumalıyız?
  3. Kandillerde hangi dualar okunur?
  4. Berat Kandili'nde ne olur?

Berât gecesi kurandan ne okumalı?

BERAT KANDİLİNDE YAPILMASI GEREKEN İBADETLER “Şa'ban-ı şerîfin onbeşinci, Berât gecesi akşam namazından sonra üçkere Yasin Sûresi ve her birinin sonunda bu Berât duâsı okunacaktır. Birinci Yâsin-i Şerîften sonra bu duâ okunurken Allah'ın saîd kullarından olmak niyetiyle okunacaktır.

Berat Kandili'nde Kur an'dan ne okumalıyız?

BERAT KANDİLİ'NDE OKUNACAK SURELER Şa'ban-ı şerîfin onbeşinci, Berât gecesi akşam namazından sonra üçkere Yasin sûresi ve her birinin sonunda aşağıdaki Berât duâsı okunmalıdır. Birinci Yâsin-i Şerîften sonra bu duâ okunurken Allah'ın saîd kullarından olmak niyyetiyle okunacaktır.

Kandillerde hangi dualar okunur?

Regaip Kandili'ni dua ederek geçirmek isteyenler için ayrıca okunacak sure ve dualar şunlardır: “Bi'smi'llâhi'rrahmâni'rrahîm. Allâhümme bârik lenâ fî recebe ve şa'bân ve belliğnâ ramazân. Vahtim lenâ bi'l-îmân ve yessir lenâ bi'l- kur'ân.”

Berat Kandili'nde ne olur?

Şaban ayının 14. gününü 15. güne bağlayan gece idrak edilen ve duaların kabul olduğu, günahların affedildiği Berat gecesi, Kur'an-ı Kerim'in Levh-i Mahfüz'dan dünyaya tamamen indirildiği gece olarak da bilinir. Berat Kandili gecesinde, dualar edilecek, zikirler çekilecek ve ibadetler gerçekleştirilecek.